Holger Drachmann

Kurt L. Frederiksen

Udkommer d. 27/04/2020
Hent forsidebillede
(4.00 KB)

Den første store biografi om Holger Drachmann, hans værk og liv. Drachmann (1846 – 1908) blev kendt som poet, prosaforfatter, dramatiker, kunstmaler og journalist. Han aflokkede sproget nye toner, skrev mageløse vers, og han fornyede den danske litteratur.

Han var tilbederen, beundreren og elskeren. Kvinderne fyldte hans liv med sødme, uro og længsel. Han kunne ikke leve med dem, fandt nye – og længtes tilbage på evig jagt efter kærligheden, som tidens snæversyn spolerede.

Han blev kendt som den store poseur, der konstant levede over evne, hele tiden på jagt efter penge.

Han blev kendt for at være en politisk radikal, der blev konservativ nationalist, men svingede tilbage igen, skiftede fra snart det ene, snart det andet, hele tiden på vej – for tiden var urolig og i bevægelse. Han samlede dens tendenser i sig og spredte dem ud over bøger, artikler, digte og dramaer. Han blev hadet af mange og elsket af flere. Han blev folkets digter.

Han søgte fred og ro, så han kunne leve og skrive, men han skabte uro, splid og ballade, så han måtte væk, hele tiden væk. Til noget andet, til en anden.

Holger Drachmann gjorde livet til sin kunst og kunsten til sit liv. Dette er den første store biografi om Drachmann, hans værk og liv.

Biografien er rigt illustreret. 

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702203363
Udgave 1
Udgivet 2020
Sider 400
Omslagsgrafiker Ulla Korgaard
Vejledende pris: 399,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail