Sandheden om min mor

András Forgách

Udkommer d. 20/01/2020
Hent forsidebillede
(1.67 MB)

Tredive år efter kommunismens fald i Ungarn opdager András Forgách en skræmmende sandhed, da han efterforsker sin families fortid: Hans elskede mor var spion og informant for den ungarske efterretningstjeneste. Hun videregav informationer om venner og familie - og endda om hendes to sønner. Nu giver Forgách stemme til sin afdøde mor, og samtidig med at han holder hende ansvarlig for hendes gerninger, forsvarer han de minder, han har om hende.

Romanen Sandheden om min mor er altså baseret på en sand historie og kombinerer fiktion, erindring og officielle sagsakter. Resultatet er en intens og rørende undersøgelse af familie, løgne, forræderi og tilgivelse.

"Tankevækkende dokumentarisk roman om familiesvigt, overvågning, ideologisk forblindelse og en martret kærlighed. [...] Mein yiddische mame. Sådan hedder en af de mest hjerteskærende klassikere inden for klezmermusikken. Smertelig, melankolsk og dryppende af dybfølt kærlighed. Nu foreligger en bog om en sådan mame, og hvilken én! Både mor og bog er noget for sig." 

- Weekendavisen

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702230833
Udgave 1
Udgivet 2020
Sider 320
Omslagsgrafiker Simon Lilholt - Imperiet
Oversætter Peter Eszterhás
Vejledende pris: 299,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail