Mit liv med bondelandets natur

Kaj Sand-Jensen

Udkommer d. 16/05/2017
Hent forsidebillede
(139.00 KB)

Mit liv med bondelandets natur er professor Kaj Sand-Jensens beretning om personlige oplevelser og opdagelser i den danske, svenske og spanske natur fra drengetiden ved Limfjorden til nutiden ved Furesø i Nordsjælland.

Kaj Sand-Jensen fortæller om de dyr og planter, han har mødt på sine ture gennem landskaberne og om arternes indbyrdes forbundne samspil.

Samtidig beretter bogen om det store naturtab i Danmark gennem de seneste 100-200 år, der bød på afdansningsbal for brushøns og udryddelse af nøjsomme planter og smådyr i søerne, i skovene og i det lysåbne land.

Forfatterens faglige gennemgang afskræller politisk opportunisme og overgreb på naturen, fordi viden og indsigt indebærer en absolut oplysningspligt til landets borgere om de rette sammenhænge mellem naturen og menneskets forurening og udnyttelse.

Heldigvis viser de seneste års naturhistoriske mirakler – tilbagekomsten af havørnen, laksen i Skjern Å og rigdommen af nye planter i den genskabte Filsø – at hvor der er vilje og vedholdenhed, udfolder naturen sig atter og kan komme tilbage i overflod.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702234152
Udgave 1
Udgivet 2017
Sider 292
Omslagsgrafiker Narayana Press
Vejledende pris: 249,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail