Mødommen

Gry Stevens Senderovitz,Jørgen Lange Thomsen

Udkommer d. 25/10/2017
Hent forsidebillede
(122.00 KB)

De fleste har en erindring om en seksualundervisningstime, hvori de hørte om hinden og fik en folder fra sundhedsplejersken, hvorfra de lærte, at når hinden sprænges, bløder det, og det vil sandsynligvis gøre ondt.

I de undervisningssituationer lærte de også, at den kan gå i stykker før det første samleje. Det kan ske ved ridning eller gymnastik, og nogle har hørt, at det kan ske, hvis man cykler over et bump på vejen.

Det er således ikke sikkert, at man bløder ved første samleje. Disse nuancer i viden om mødomme ser vi som et eksempel på, at vi, i dansk kultur, baserer vores viden om kroppen på saglighed, og at vi er oplyste, hvad angår kroppen, også når det drejer sig om seksualitet.

Jørgen Lange Thomsen er professor emeritus i retsmedicin, og Gry Stevens Senderovitz er jordemoder. Det er forfatternes ønske med denne bog at dele deres oplevelser omkring fænomenet mødom eller jomfruhinde og videregive viden. Dermed håber de at kunne gøre deres fagviden til folkeeje, og undervejs er det både skræmmende og morsomt

 

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702239430
Udgave 1
Udgivet 2017
Sider 154
Omslagsgrafiker Ida Balslev-Olesen
Vejledende pris: 249,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail