Kompagniets mand

Camilla Sløk,Martin Jes Iversen

Udkommer d. 12/12/2019
Hent forsidebillede
(1.66 MB)

Carsten Dencker Nielsen er gennem sit arbejdsliv udstationeret i Kenya, Nigeria, Indonesien, Japan og Bangkok – indtil han ved årtusindskiftet må se det hæderkronede ØK falde fra hinanden. Siden går han over til et aktivt arbejde for samhandel og kulturel forståelse mellem Asien og Danmark, helt frem til sin død i 2019.

Bogen er ikke blot et portræt af en usædvanlig mønsterbryder og erhvervsmand, den er også et portræt af de lande og de økonomier, som Dencker Nielsen opholdt sig i – naturligvis med udgangspunkt i ØK og dermed også dansk erhvervsliv. Vi kommer tæt på samfundsudviklingen i Afrika og Asien og får indblik i de moderniseringsinitiativer, som blev taget i udviklingslandene i efterkrigstiden, initiativer som i vidt omfang led tilbageslag på grund af dårlig regeringsførelse.

Kompagniets mand giver desuden et indblik i den særlige kultur, der herskede i en stor dansk virksomhed som ØK. Arbejdspladsen var præget af et stramt hierarki og for nutidens øjne en hård ledelse. Men ØK var også en virksomhed, der gav unge talenter som Carsten Dencker Nielsen mulighed for at gøre internationale karriere og få eventyrlige oplevelser i det fremmede.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702245875
Udgave 1
Udgivet 2019
Sider 164
Omslagsgrafiker Birger Gregers Design
Vejledende pris: 299,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail