En kongelig læser

Alan Bennett

Udkommer d. 03/04/2018
Hent forsidebillede
(1.61 MB)

Genudgivelse i hardback.

En mesterlig og stimulerende satire om læsningens magt og kraft.

Havde det ikke været for hundene, havde den engelske dronning aldrig opdaget den biblioteksbus, der en gang ugentlig fandt vej til køkkenregionerne ved Westminster Palace. Men løsagtige hundes opførsel må man jo undskylde, så Dronningen træder op i den nedslidte varevogn og - når man nu er der - udviser den høflighed at låne et eksemplar fra hylderne.

Romanen, der vælges, har sidst været udlånt i 1989 og viser sig at være umådelig tør og krævende læsning. Dronningen læser dog pligtskyldigt bogen til ende - Books, bread and butter - mashed potato - one finishes what's on one's plate - afleverer værket i bogbussen og vandrer hjem til sine royale gemakker med en ny roman i håndtasken. Og det endda med dubiøse følger. For denne anden roman vækker intet mindre end Hendes Majestæts passion for læsning - i en sådan grad at hendes officielle pligter begynder at lide under det: En fridag i sengen hist og her, upassende samtaler med den franske præsident om den homoseksuelle forfatter Jean Genet f.eks., men frem for alt påbegyndes en (for nogen) undergravende trang til at tænke og handle selvstændigt.

Så derfor, alt imens Dronningen svælger i værker af Thomas Hardy, Alice Munro, Marcel Proust og Samuel Beckett, begynder hendes undersåtter, fra embedsmænd til selveste premierministeren, at lægge planer for, hvorledes Hendes Majestæts litterære odysse kan bringes til sin afslutning.

>>En udsøgt perle<< The Times, 2007 

 

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702261691
Udgave 3
Udgivet 2018
Sider 128
Omslagsgrafiker Ida Balslev-Olesen
Oversætter Bente Kastberg
Vejledende pris: 69,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail