Stakkels mennesker

Fjodor Dostojevskij

Udkommer d. 03/12/2019
Hent forsidebillede
(538.00 KB)

"Dostojevskijs debutroman er en prægtig perle, der peger frem mod flere af forfatterskabets store værker." - Litteratursiden

Stakkels mennesker er Fjodor Dostojevskijs første roman, som han skrev, da han var midt i tyverne. Den lille brevroman handler om den fattige embedsmand Makar og syersken Varvara, som han har forelsket sig i. De bor lige over for hinanden, men alligevel insisterer Makar på, at de kommunikerer via breve. Igennem deres korrespondance får man indblik i deres ambitioner, omsorg for hinanden og ikke mindst i deres trange kår, som beskrives med en utrolig og næsten utålelig nøjagtighed. 

STAKKELS MENNESKER anslår på fin vis de karakteristiske temaer, der gør sig gældende i Dostojevskijs senere forfatterskab – bl.a. skildringen af mennesker på bunden af samfundet og det psykologiske forhold mellem mennesker.

Brevromanen, der udgives i en luksus-hardback, er nyoversat og med efterord af Tine Roesen, som er lektor i russisk litteratur og ekspert i Dostojevskijs forfatterskab. 

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702269062
Udgave 1
Udgivet 2019
Sider 262
Omslagsgrafiker Simon Lilholt - Imperiet
Oversætter Tine Roesen
Vejledende pris: 249,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail