Den unge Werthers lidelser

J.W. von Goethe

Udkommer d. 04/09/2020
Hent forsidebillede
(1.83 MB)

Genudgivelse med forord af Ida Holmegaard.

Den unge Werther er på vej til bal med sin ledsagerske og hendes kusine. På vejen skal de hente den kønne og livlige Charlotte C, og kusinen advarer Werther om ikke forelske sig i hende, da hun er forlovet.  

Det går som kusinen varsler. Charlotte gifter sig med den fornuftige Albert. Det smerter den unge Werther i en sådan grad, at han mister kontrollen over sig selv og ikke ser anden udvej af sin følelsers vold end døden.  

Den unge Werthers lidelser er den verdensberømte og enkle historie om en ung mand, der går til grunde i afmagt over umulig kærlighed. Da romanen udkom, fulgte en hysterisk selvmordsbølge blandt unge, der led af weltschmerz og ulykkelig kærlighed, og af samme grund blev den forbudt flere steder, bl.a. i København. 

Bogen indgår i FOREVER YOUNG, en ny klassikerserie med ikoniske værker om ungdom: den første forelskelse, kampen med den umulige krop, mødet med voksenlivets forventninger og ikke mindst om at finde sin plads i dette vidunderlige kaos. FOREVER YOUNG taler til generationer af unge på tværs af tid og kan læses af både unge og voksne. 

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702307894
Udgave 4
Udgivet 2020
Sider 156
Omslagsgrafiker Studio C
Vejledende pris: 149,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail