Dansk portrætkunst

Thyge Christian Fonss-Lundberg

Udkommer d. 15-08-2024
Hent forsidebillede
(5,83 MB)

Dansk portrætkunst - Form, Funktion, Formation fortæller historien om, hvordan 500 års danske portrætter har set ud, hvad de er blevet brugt til, og hvordan de er blevet skabt. Spækket med flotte kunstværker, hvoraf mange aldrig har været publiceret før, er udgivelsen både et smukt illustreret storværk, som er en visuel fryd at bladre i, og en fagbog baseret på forfatterens mangeårige forskning.

Bogen viser, hvordan vi danskere har set ud - og nok så væsentligt, hvordan vi har set os selv - fra portrættet vendte tilbage i kunsthistorien i renæssancen til vor tid i det nye årtusinde.

Bag danskernes ikonografi står vores egne folkekære malere som for eksempel Jens Juel, Christen Købke, P.S. Krøyer og J.F. Willumsen, men også store udenlandske navne som Hans Holbein, Joaquin Sorolla og Andy Warhol.

Som læser oplever man ikke blot dansk kunsthistorie men også danmarkshistorien gennemgået fra 1500- og 1600-tallets fyrste- og adelsportrætter udført af udenlandske importerede malere, over 1700-tallets gryende selvstændige danske skole, over guldalderen og det moderne gennembrud til 1900-tallets kunstneriske pluralisme. I formdelen præsenteres 15 udvalgte portrætkunstenere og 15 udvalgte tematikker, mens funktionsdelen undersøger portrættets repræsentative og stedfortrædende rolle i det danske samfund, ligesom formationsdelen undersøger portrætmalernes arbejdsvilkår og arbejdsgange. Bogen indledes med en prolog på fire kapitler, der belyser det danske portræts særegenhed, portrætmalernes sociale stilling, kvindelige portrætmaleres modstand og benspænd samt portrættets plads i danskernes hverdag.

Bogen indeholder 46 rigt illustrerede kapitler og er på knap 700 sider.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702393651
Udgave 1
Udgivet 2024
Sider 656
Omslagsgrafiker Carl-H. K. Zakrisson
Vejledende pris: 499,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail