Søstrene

Jonas Hassen Khemiri

Udkommer d. 14-08-2024
Hent forsidebillede
(1,64 MB)

Ina, Anastasia og Evelyn — Mikkola-søstrene — er smukke, dannede og indtagende. I 1991 bliver deres opvækst uløseligt forbundet med Jonas Hassen Khemiri, hvis personlige erindringer væves ind og ud af søstrenes historie. De tre søstre er ikke blot de første andre halvtunesiske børn, Jonas møder, der er også en mystisk forbindelse mellem deres mor og hans egen far, en far, som det aldrig er lykkedes Jonas at gøre tilfreds. Og selvom søstrene pludselig forsvinder ud af hans liv, forbliver Jonas fascineret af dem de næste mange år. 

Jonas’ og søstrenes liv flettes sammen gennem nytårsfester, sprogkurser og livskriser, kærlighedsaffærer og tabte venskaber. Men mest gennem den mærkelige fornemmelse af, at deres liv styres af en forbandelse – alt hvad du elsker, skal du miste – som stammer fra et andet land og en anden tid.

Historien udspiller sig på tværs af Sverige, Tunesien, Tyskland og New York fra 1991 til 2035 og udfolder uforglemmelige karakterer, steder og spørgsmål om, hvordan man bryder fri af fortiden, sprogets forhold til frihed og den forbandelse, der ubønhørligt bor i tidens gang.  

SØSTRENE er en strålende opfindsom roman om tid og erindring, længsler og tab og søsterskabets komplekse og ubrydelige bånd.

”En sand sproglig fryd at læse – det er skarpt, sorgfuldt og vældigt underholdende.”

– SR Kulturnytt

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702404159
Udgave 1
Udgivet 2024
Sider 608
Omslagsgrafiker Christine Clemmensen
Oversætter Birgitte Steffen Nielsen
Vejledende pris: 299,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail