Om stoicisme

Lucius Annaeus Seneca

Udkommer d. 04-04-2024
Hent forsidebillede
(1,49 MB)

Vi må altså undersøge, hvad der skal til for, at sjælen kan bevæge sig ubesværet i den samme rytme, være sig selv gunstigt stemt og se med fryd på sig selv, og uden at der går noget skår i denne glæde, blive ved at være i en fredelig tilstand og aldrig opblæst eller nedtrykt. Det kan nemlig kaldes sindsro.

Senecas budskaber er så almengyldige, at de taler til os moderne mennesker i dag næsten 2.000 år efter, de er skrevet af Seneca i Romerriget. Seneca lægger vægt på praktisk visdom – handlinger – der anviser os, hvordan vi kan forbedre os og opbygge en stærk karakter.

Kolibri-udgivelsen Om stoicisme er med udvalgte uddrag fra Om livets korthed. Om vrede. Om mildhed. Om sindsro. Bogen er i oversættelse af Villy Sørensen.

Om stoicisme udkommer i Gyldendals Kolibri-serie, der er bøger om stærke emner skrevet af store forfattere. Kolibrien hører til blandt verdens mindste fugle, og bøgerne i serien er da også mindre end de fleste bøger. Serienavnet er altså både et nik til formatet og samtidig til Gyldendals historie, hvor forlaget igennem tiden lejlighedsvis har benyttet fuglenavne til sine kendte bogserier - Uglen, Spætten og Bekkasinen. Og forlagets logo er en trane.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702413625
Udgave 1
Udgivet 2024
Sider 69
Omslagsgrafiker Alette Bertelsen
Vejledende pris: 59,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail