Klanerne

Jan Persson,Johannes Wahlström

Udkommer d. 28-05-2024
Hent forsidebillede
(2,44 MB)

Klanerne er fortællingen om, hvordan Sverige på få år har bevæget sig fra bunden til toppen af EU's liste over skuddrab. Men vold og bandekrig er kun toppen af isbjerget. For bag de mange avisoverskrifter om endnu et bandedrab findes et uhyggeligt mønster. Det er fortællingen om infiltration af banker og forsikringsselskaber, om narkohandel, bedrageri og afpresning. Og fremfor alt om en organisationsform, der truer med at tage magten over selve systemet: Klanen.

Klanerne var blandt de mest solgte nonfiktion-bøger i Sverige i efteråret 2023. Forfatternes opdagelser er nødvendig viden for alle, der vil forstå baggrunden for de seneste års bandekrig i Sverige og på tværs af landegrænser, herunder i Danmark.

Denne danske oversættelse udgives med forord af journalist og forfatter Carsten Norton.

"Der er al mulig grund til at sætte sig ind i klanernes verdensbillede og magtstrukturer, hvis man vil forstå deres rolle og betydning i underverdenen. I den forbindelse leverer forfatterne til denne bog gennem imponerende kildearbejde et både unikt og overordentlig grundigt indblik i en notorisk lukket verden. Hvor afpresning, vold og drab er legitime redskaber til at opretholde familiens ære. Hvor magt og penge vægter tungere end menneskeliv. Hvor fejder hverken kender grænser eller udløbsdato."

Fra Carsten Nortons forord

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702418088
Udgave 1
Udgivet 2024
Sider 222
Omslagsgrafiker Leo Scherfig
Oversætter Brian Dan Christensen
Vejledende pris: 249,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail