Ballet

Alexander Meinertz

Udkommer d. 02-11-2022
Hent forsidebillede
(5,08 MB)

Ballet er en bog om dans og dansere, der vil appellere til både balletfans og et mere bredt publikum. En balletfører, dvs. en introduktion til klassisk ballet – fra hofballettens idealiserende formalisering af den akademiske dans i 1600-tallet til vor tids ekstreme og ekspressive afsøgning af nye udtryk for menneskelig erfaring i fysisk sprog.

Ballet - skrevet af balletanmelder og forfatter Alexander Meinertz - er et formidlings- og oplevelsesværk, der vil vække og øge læserens nysgerrighed, interesse og kendskab til ballet. Foruden gennemgang og analyser af  kendte balletter gennem tiden og portrætter af  koreografer og dansere, indeholder bogen rige billedstudier af balletstjerner og værker samt henvisninger til filmoptagelser, der er tilgængelige på internettet.

Med sin analyserende tekst, værkgennemgange og portrætter i kombination med et unikt billedmateriale er Ballet et grundværk om ballet fra hele verden.

Langt de fleste balletter er dokumenteret i videoer, der kan købes online og i mange tilfælde ses på YouTube. Bogen indeholder i videst muligt omfang henvisninger til og anbefalinger af disse balletfilm, så læseren kan søge videre og opleve værkerne og kunstnerne på internettet, selv hvis de ikke opføres på Det kgl. Teater i København.

Bogens 10 essays beskriver de kunstneriske, kulturelle og sociale kontekster, der har formet kunstartens udvikling. Det gælder også de 100 opslagsemner, hvor kunstartens udtryk fortolkes bredt og mangesidet i interviews med andre danske og internationale anmeldere, kulturskribenter, koreografer og kunstnere.

 

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702305937
Udgave 1
Udgivet 2022
Sider 456
Omslagsgrafiker Bettina Kjærulff-Schmidt
Vejledende pris: 499,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail