Flotel Europa

Vladimir Tomic

Udkommer d. 01-09-2022
Hent forsidebillede
(4,38 MB)

I 1992 flygter den 12-årige Vladimir med sin mor og storebror fra krigen i Jugoslavien. Han ender sammen med tusind andre flygtninge på skibet Flotel Europa i Københavns Havn. Her skal de tre dele en lille kahyt på ubestemt tid.

På Flotel Europa indgår Vladimir i nye vennegrupper og forelsker sig i den smukke Selma. Han går til koncerter på Christiania, samler flasker i Københavns gader, hænger ud med vennerne på lossepladsen ved Refshaleøen, og en form for normalitet opstår midt i undtagelsestilstanden.

De mange krigstraumatiserede voksne på flotellet udgør bagtæppet til Vladimirs ungdomsliv, og han er vidne til øjeblikke af både skønhed og stor sorg. Selv længes han efter sin far og sine bedsteforældre, som er blevet tilbage i Sarajevo.

Romanen Flotel Europa er fortællingen om et helt usædvanligt og ganske almindeligt teenageliv. Om livet som flygtning og om en ungdomstilværelse på trods af krigen.

Vladimir Tomic, der er født 1980 i Sarajevo, debuterer som forfatter med Flotel Europa. Han er kunstner og prisbelønnet filmmager, uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. 

 

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702349573
Udgave 1
Udgivet 2022
Sider 264
Omslagsgrafiker Simon Lilholt - Imperiet
Vejledende pris: 199,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail