Det lykkelige Arabien

Thorkild Hansen

Udkommer d. 01-12-2022
Hent forsidebillede
(3,60 MB)

Vi fejrer 60-årsjubilæet for udgivelsen af Thorkild Hansens biografiske roman Det lykkelige Arabien med en ny, smuk genudgivelse af fortællingen om Carsten Niebuhrs tragiske ekspedition til Yemen i 1761 med nyskrevet forord af seniorforsker ved Nationalmuseets Antiksamling Anne Haslund Hansen.

Ekspeditionen, som varede næsten syv år, gav anledning til store opdagelser, som vakte opmærksomhed over hele samtidens Europa. Men den forløb langt fra gnidningsfrit. Delegationen er præget af personlige intriger, og de render på røvere, fjendtlige beduiner og bliver ofre for jordskælv – hele to gange. Da Carsten Niebuhr vender hjem til København, er det som ekspeditionens eneste overlevende, men også her møder han modstand og udfordringer.

Denne jubilæumsudgave er i moderne retskrivning og udvidet med uddrag fra Thorkild Hansens dagbog om tilblivelsen af Det lykkelige Arabien og hans kronik  i Information fra 1960 i forbindelse med ekspeditionens 200-års jubilæum, samt Tom Kristensens anmeldelse af bogen i Politiken. 

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702360936
Udgave 7
Udgivet 2022
Sider 454
Omslagsgrafiker Bent Juul Nielsen
Vejledende pris: 299,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail