Krig

Louis-Ferdinand Céline

Udkommer d. 24-08-2023
Hent forsidebillede
(2,95 MB)

Louis-Ferdinand Célines hidtil upublicerede roman, Krig – om krigens gru og rædsler – udkom første gang i 2022, hvor den i Frankrig blev en af årets største litterære begivenheder. Nu er romanen klar på dansk, og den er med forord af Lilian Munk Rösing.

Ferdinand såres ved Flandern under Første Verdenskrig. Han vågner op i slagmarkens søle og får på trods af en øredøvende indre larm og stærke smerter kæmpet sig til den nærmeste by, hvor han indlægges på et felthospital. Her møder han sygeplejersken L’Espinasse, som snart både forgriber sig på ham og påtager sig at pleje ham. Sammen med Bébert, en anden såret soldat, får Ferdinand gradvis tillempet sig udgangstilladelse, men livet uden for hospitalets mure er ikke meget mere opmuntrende end livet inden for murene.

Krig er en roman om de nedrige drifter og forfærdelige sider af menneskeheden, som krigen får frem. Det er en roman om at undslippe døden, men miste alle illusioner og troen på det gode i mennesket undervejs.

Louis-Ferdinand Céline er en af Frankrigs største modernistiske forfattere. Han deltog selv i de hårde kampe mod tyskerne i Flandern under Første Verdenskrig.

Om den franske 2022-udgivelse:

”En uomgængelig tekst af sjældent høj litterær karat.” Information

"Romanen er en verdensnyhed, og den er ganske suveræn." Politiken

Krig udkommer i Gyldendal Lunar, der er en serie for litteraturhistoriens mørke klassikere. Det er værker, der sprænger normer og former, fra alle tider og alle dele af verden. Gyldendal Lunar er serien for de skæve, de dystre, de vilde, de dunkle og grænsebrydende værker. Gyldendal Lunar er undergrundsværker, der lyser op i mørket.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702390230
Udgave 1
Udgivet 2023
Sider 176
Omslagsgrafiker Jennifer Bergkvist
Oversætter Troels Hughes Hansen
Vejledende pris: 249,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail