Fædre og sønner

Ivan Turgenev

Udkommer d. 12-04-2023
Hent forsidebillede
(778,00 KB)

"En af verdenslitteraturen umistelige klassikere." – Jyllands-Posten

Fædre og sønner er Turgenevs store klassiker om forholdet mellem konservative fædre og radikale sønner. Romanen udspiller sig i Rusland i 1860’erne, og vi møder den unge adelsmand Arkadij, som efter sine studieår i Skt. Petersborg tager hjem til sin far og onkel på deres gods. Arkadij har taget sin ven og mentor, Bazarov med, og det bliver begyndelsen på et opgør mellem de to generationer. Bazarov er nihilist og har ikke meget til overs for tsaren og de gamle traditioner. De to unge mennesker vil gøre oprør og rette sig mod moderniteten, hvilket ikke falder i god jord hos faren og onklen, som har et konservativt verdenssyn.

Bazarov, der afskyr enhver form for romantik, forelsker sig alligevel fatalt i en smuk overklasseenke, og Arkadij, der trods dumhed og tomhed finder kærligheden og meningen med livet.

Fædre og sønner er en stor fortælling med et eviggyldigt tema, som kan læses ind i nutiden. Den udkommer i Rosinantes klassikerserie, genudgives i Marie Tetzlaffs anmelderroste oversættelse og er med forord af Katrine Marie Guldager.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702397482
Udgave 2
Udgivet 2023
Sider 264
Omslagsgrafiker Camilla Jørgensen
Oversætter Marie Tetzlaff
Vejledende pris: 279,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail