Matilda

Mary Shelley

Udkommer d. 18-04-2024
Hent forsidebillede
(1,29 MB)

Matilda, en ung kvinde på tyve år, ligger for døden, og på sit dødsleje beslutter hun sig for at fortælle sandheden om sit korte liv. Hun skriver om sin barndom på et isoleret gods i Skotland uden sin mor, der døde i barselsseng, og uden sin far, der ødelagt af sorg rejste bort. I sin ensomhed fortabte Matilda sig i dagdrømme om sin far, hun forestillede sig hans rene, uskyldige kærlighed og drømte om det øjeblik, hvor de skulle se hinanden igen. Men da faren efter seksten år endelig vendte hjem, blev drømmen snart til et mareridt. 

Matilda af den engelske forfatter Mary Shelley (1797-1851) udkommer for første gang på dansk. Romanen er hendes anden og fulgte efter det værk, hun er mest kendt for, romanklassikeren Frankenstein.

Matilda udgives i Gyldendal Lunar - serien for litteraturhistoriens mørke klassikere. Det er værker, der sprænger normer og former, fra alle tider og alle dele af verden. Gyldendal Lunar er serien for de skæve, de dystre, de vilde, de dunkle og grænsebrydende værker. Gyldendal Lunar er undergrundsværker, der lyser op i mørket.

Med efterord af Cecilie Lind.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702398984
Udgave 1
Udgivet 2024
Sider 168
Omslagsgrafiker Jennifer Bergkvist
Oversætter Birgitte Steffen Nielsen
Vejledende pris: 249,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail