Verden af i går

Stefan Zweig

Udkommer d. 24-10-2023
Hent forsidebillede
(3,13 MB)

Ny udgave med nyt omslag og med nyt forord af Jens Christian Grøndahl. 

I sit eksil i Brasilien skrev den jødiske forfatter Stefan Zweig i 1941, året før sit selvmord, sine erindringer, der i dag regnes for et hovedværk i europæisk litteratur.

Uden andet kildemateriale end sin hukommelse tegner Zweig et bevægende tidsbillede fra sin fødsel til sin død. Med Wien som udgangspunkt fortæller han i bogen om sine tre liv: livet i den sikre verden før 1. Verdenskrig, livet i den usikre og forandringsprægede mellemkrigstid og endelig livet som forfulgt efter Hitlers indlemmelse af Østrig i Det Tredje Rige.

Zweig følte sig som europæer og havde kontakt over landegrænserne til tidens fremtrædende kunstnere som James Joyce, Maxim Gorki og Jules Romains. I bogen lovpriser han i sit udsøgte litterære sprog den europæiske dannelseskultur, som han var sikker på var tabt. Hans tanker om en europæisk identitet rækker op til vore dages EU-tid.

Stefan Zweig begik selvmord sammen med sin kone i 1942 i fortvivlelse over situationen i Europa. Verden af i går udkom posthumt samme år og foreligger nu i en ny, smuk udgave.

Oversættelsen er af Judyta Preis og Jørgen Herman Monrad, og denne udgave har forord af Jens-Christian Grøndahl. 
 

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702405873
Udgave 3
Udgivet 2023
Sider 400
Omslagsgrafiker Thomas Joakim Winther
Oversætter Jørgen Herman Monrad;Judyta Preis
Vejledende pris: 299,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail