Knivens æg

Abraham Verghese

Udkommer d. 14-06-2024
Hent forsidebillede
(1,93 MB)

Ny udgave med nyt omslag af Abraham Vergheses bestseller fra 2009. 

Tvillingebrødrene Marion og Shiva Stone er frugten af et dramatisk og forbudt kærlighedsforhold mellem en indisk nonne og en britisk kirurg, som begge arbejder på Missing – et hospital drevet af nonner i Addis Abeba. Fra den dag brødrene fødes på missionshospitalet har de kun hinanden: Moren dør i barselssengen, og faren forsvinder sporløst.  

Mellem brødrene opstår et stærkt bånd, ikke mindst på grund af deres fælles lidenskab for medicin og lægegerningen. Men deres opvækst er ikke udramatisk i et Etiopien, der befinder sig på randen af revolution og kaos.

Det bliver dog ikke politik, men kærlighed til den samme pige, Genet, der splitter brødrene og tvinger Marion til at flygte fra sit hjemland. Han tager til New York, hvor han søger tilflugt i sit arbejde som læge på et overfyldt og underbemandet hospital i Bronx’ slum.

Da fortiden indhenter ham, tvinges han til at lægge sit liv i hænderne på de to, han stoler mindst på i hele verden – faren, som forlod ham og broren, som forrådte ham.  

Knivens æg er en uforglemmelig rejse gennem én mands helt specielle liv. En fortælling, der spænder over tre kontinenter og fem årtier - om fædre og sønner, læger og patienter, svigt og selvopofrelse, hjem og eksil.    

 

 

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702420432
Udgave 3
Udgivet 2024
Sider 560
Omslagsgrafiker Christine Clemmensen
Oversætter Agnete Dorph Stjernfelt
Vejledende pris: 199,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail