Gyldendals klassikerkasse

Emily Brontë,George Orwell,Knut Hamsun,Mary Shelley,Virginia Woolf

Udkommer d. 06-06-2024
Hent forsidebillede
(2,82 MB)

GYLDENDALS KLASSIKERKASSE 

Fem seje, uhyggelige, banebrydende, skræmmende, tankevækkende, rystende og rørende klassikere skrevet af nogle af verden største forfattere. For første gang samlet i en kassette. Læseoplevelser, du aldrig kommer til at glemme.

Alle er med nye omslag. 

Stormfulde højder

”Han er mere mig, end jeg selv er. Hvad vores sjæle end er gjort af, så er hans og min den samme.”

Dristig kærlighed, hæmningsløs lidenskab og sønderrivende ulykkelighed.

Catherine og hittebarnet Heathcliff vokser op sammen på en gård i de stormomsuste højdedrag i 1800-tallets England og nærer en voldsom, lidenskabelig og næsten dæmonisk kærlighed til hinanden. Men da Heathcliff ydmyges af Catherines bror, planlægger han en grusom hævn for sine lidelser.

 

Frankenstein

”Hvis jeg ikke kan fremkalde kærlighed, vil jeg skabe frygt.”

Når mennesket leger gud.

Den unge videnskabsmand Victor Frankenstein plyndrer kirkegårde, besat af idéen om at skabe liv ud af ingenting. Da han opdager, at han har skabt et monster, er det allerede for sent.

 

1984

”KRIG ER FRED

FRIHED ER SLAVERI

UVIDENHED ER STYRKE”

Big Brother is watching you.

Winston Smith lever i det totalitære Oceanien, hvor Partiet kontrollerer alt – selv folks tanker. Men Winstons længes efter frihed, og da han indleder et risikabelt forhold til sin oprørske kollega Julia, bliver han et farligt mål for den altseende Store Broder.

 

Sult

”Det var på den tid, hvor jeg gik rundt og sultede i Kristiania, denne mærkelige by, som ingen forlader, før han har fået mærker af den.”

Det moderne menneskes flakkende sind.

En ung, sultende kunster vandrer hvileløst rundt i Kristianias gader. På randen af sultedøden, forsøger han at opretholde en anstændig facade, mens maven knurrer og hallucinationerne tager til.

 

Mrs. Dalloway

“Det er synd og skam, at man aldrig siger, hvad man føler.”

Ethvert øjeblik kan rumme et helt liv.

En sommermorgen 1920’ernes London forbereder Clarissa Dalloway et selskab, mens hun mindes dem, hun engang elskede. I en anden del af byen lider krigsveteranen Septimus af granatchok. Deres liv flettes sammen på forunderlig vis, da Clarissas fest når sit strålende klimaks.

Fakta om bogen
Type Bog
ISBN 9788702424614
Udgave 1
Udgivet 2024
Sider 1300
Omslagsgrafiker Thomas Joakim Winther
Vejledende pris: 699,95

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail