Apple fjerner Øvigs hippie-bøger fra sin boghandel
Dato: 7. november 2012

Først krævede Apple, at Peter Øvig Knudsen censurerede sine to Hippie-bøger for kønsdele, bryster og seksuelle motiver. Så godkendte Apple i sidste uge en udgave af bøgerne, hvor 47 fotografier var blevet delvist tildækket med røde æbler.

Men den censurerede udgave nåede kun at være til salg i Apples ebogshandel iBookstore i fire dage: Nu har Apple fjernet begge bøger fra butikken.

Bøgerne er blevet fjernet i løbet af weekenden, uden at Apple har givet nogen form for besked eller begrundelse til det danske forlag, Hippieselskabet, der udgiver de digitale udgaver af Øvigs bøger.

Hippieselskabet har straks skriftligt bedt Apple om en begrundelse, men har endnu ikke fået svar.

Sagen har, siden Hippieselskabet som protest mod censurkravet igangsatte Operation Æble i torsdags, givet anledning til debat i både danske og udenlandske medier og er blevet genstand for flere ledere i aviserne. Kulturordførerne fra S, V og DF har taget sagen op i Folketinget og bebudet at ville forfølge den i EU-kommissionen.

”Sagen var i forvejen absurd, og nu bliver det svært at finde ord: Vil Apple forbyde, at man bruger æbler til at udføre den censur, de kræver?” kommenterer Peter Øvig Knudsen.

Se de censurerede billeder på http://hippienu.dk/node/345 og læs Peter Øvigs åbne brev til kulturminister Uffe Elbæk på http://hippienu.dk/node/344

Hippieselskabet er oprettet for at udgive de digitale udgaver af Hippie 1 og 2 og ejes af Peter Øvig, Gyldendal og e-firmaet Empatii.

Med venlig hilsen
Gyldendal

For yderligere information kontakt: Nanaki Bonfils: 27 59 15 29 / nanaki@madeamano.com

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail