Apple kræver Øvigs Hippie-bøger censureret
Dato: 1. november 2012

Apples ebogshandel, iBookstore, har afvist at forhandle de digitale udgaver af Peter Øvig Knudsens bøger om hippierne, Hippie 1 og Hippie 2. Afvisningen skyldes, at bøgerne indeholder fotografier, der viser kønsdele, bryster og seksuelle motiver.

Efter at den nyåbnede iBookstore i foråret nægtede at forhandle Hippie 1, har Peter Øvig og Hippieselskabet, som udgiver de digitale udgaver af bøgerne, i flere måneder forsøgt at komme i dialog med Apple, men forgæves.

Da også Hippie 2 blev afvist kort før udgivelsen torsdag i sidste uge, besluttede Hippieselskabets bestyrelse at lave en censureret udgave af begge bind, hvor de ikke-tilladte kropsdele og motiver er dækket af et æble.

Apple har netop meddelt, at de censurerede udgaver er blevet godkendt til forhandling, og begge bind af Hippie-bøgerne vil derfor fra i dag være til salg i iBookstore.

I alt drejer censuren sig om ikke mindre end 47 af bøgernes fotografier.

Billederne kan ses i både den originale og den censurerede udgave på www.hippienu.dk og downloades til pressebrug på https://dl.dropbox.com/u/478700/Hippie_censur_tryk.zip

På baggrund af sagen har Peter Øvig Knudsen i dag sendt vedhæftede åbne brev til kulturminister Uffe Elbæk. (Se selvstændig pressemeddelelse her på sitet. red.) 

Med venlig hilsen
Gyldendal

For yderligere information kontakt: Nanaki Bonfils: 27591529/ nanaki@madeamano.com

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail