BOGFESTIVAL 2020 I HELE LANDET
Dato: 7. august 2020

To af Danmarks største forlag, Gyldendal og Politikens Forlag, har taget initiativ til på tværs af bogbranchen at fejre bogen, forfatterne og læserne over to dage i november: Lørdag 7. og søndag 8. november 2020.

Alle kan være med – boghandlere, biblioteker, forlag, arrangører. Det eneste krav er, at det skal være et arrangement, der tager afsæt i litteratur, hvad enten det er en bog, en forfatter, et litterært tema, oplæsning eller noget helt femte, og at arrangementet noteres på https://bogfestival.dk/ så publikum kan få et samlet overblik over festivalens aktiviteter.

Alle arrangementer på Bogfestival 2020 har bøgerne og forfatterne til fælles og spænder fra klassiske interview-seancer og paneldebatter til vinsmagning, en gåtur i sporene af en roman, morgenkaffe med oplæsning og meget mere.

”Bogfestival 2020 er tænkt som et fælles initiativ på tværs af hele bogbranchen. Alle er velkomne; store og små events, smalle og brede litteraturarrangementer. Pointen er, at vi får mulighed for at fejre bogen også i år, hvor covid-19 har gjort det umuligt at samle tusindvis af mennesker til Bogforum. Politiken og Gyldendal har taget dette initiativ, fordi vi som et par af de etablerede forlag føler os forpligtede på at vise, at branchen står sammen, også under specielle omstændigheder,” siger Gyldendals administrerende direktør Morten Hesseldahl og direktør for Politikens Forlag, Lene Juul.

De to forlag har sammen spillet bolden op og etableret en fælles platform. Nu er der fri leg til at få arrangeret en masse gode events rundt omkring i landet. Mange forlag og arrangører har allerede tilsluttet sig det fælles initiativ.

På bogfestival.dk vil man løbende kunne se, hvad der sker hvor og hos hvem.

Websitet går i luften mandag 10. august kl. 10.00.


Tilmeld nyhedsbrev

E-mail