VINDEREN FUNDET I GYLDENDALS STORE KRIMIKONKURRENCE FOR STØRRE BØRN
Dato: 10. november 2009

Bodil El Jørgensen, 51 år, fra København er kåret som vinder af Gyldendals store krimikonkurrence for de 8-12 årige.

Den kontante præmie er på 100.000 kr. Derudover inviteres Bodil El Jørgensen med til børnebogsmessen i Bologna i 2010. Hun får tilbudt et skriveophold på Klitgården i Skagen. Og hendes manuskript bliver læst af Nordisk Film med henblik på en eventuel filmatisering.

Præmien overrækkes på bogmessen i Forum på fredag kl. 10.40 på Gyldendals scene.

Bodil El Jørgensens krimiserie har titlen Esmes eventyr. I den har 12-årige Esme hovedrollen. Hun er dansk-japansk, bor i Århus med far og lillebror i et kollektiv og kan ikke fordrage sit fornavn, Esmeralda, så hun kalder sig Esme. Hun er også en energisk og nysgerrig reporter på ’Øgadens Skoleblad’, så da hun sammen med sin fætter, Igor, opsnuser noget skummelt ved et rollespil i byen, tager den humoristiske, spændende og dramatiske fortælling fart.

Juryen, der har forfatteren Bjarne Reuter som formand, og som også består af forfatteren Benni Bødker og manuskriptforfatterne Mai Brostrøm og Peter Thorsboe, roser Esmes eventyr for ’et fantasifuldt, stilsikkert plot, for at være godt og livligt fortalt med et glimt i øjet og for at have et velfungerende replikskifte og nogle troværdige, nuancerede, varme og kvikke hovedpersoner og bifigurer’.

Bjarne Reuter ringede til Bodil El Jørgensen for at give hende den gode nyhed.

Hun siger:

»Der var sådan en hæs, behagelig stemme i røret, som sagde ”Hej, det er Bjarne Reuter”. Så tænkte jeg: Det er bare løgn! Jeg måtte da også spørge: Dén Bjarne Reuter? Og den var god nok. Da vi var færdige med at tale sammen, ja så begyndte jeg at hoppe rundt i min stue, for jeg plejer at hoppe, når jeg bliver glad. Og jeg ér meget glad. Både for at være vinderen af konkurrencen og for at Gyldendal i det hele taget har udskrevet den. For det er da fantastisk, at nogen i dag vil investere i udviklingen af børnebøger«.

Og Bodil El Jørgensen ved, hvad hun taler om, for hun er selv en etableret børnebogsforfatter, der debuterede i 1996 og siden har udgivet 9 børnebøger.

Gyldendals B & U-redaktion modtog i alt 145 konkurrencebidrag. Ud over Esmes eventyr er tre andre manuskripter antaget til udgivelse og belønnes med en konkurrencebonus på 10.000 kr. oven i det normale honorar. Alle bidrag blev indsendt uden angivelse af afsender.

Esmes eventyr forventes at blive udgivet i maj 2010. Og forfatteren regner med, at serien bliver på 5-6 bind. Hun er i gang med at skrive på bind to.

Om Bodil El Jørgensen:

Født 24. maj 1958 i København. Opvokset i Herning. Bor i København V. Børnebogsforfatter siden 1996. Har udgivet bl.a. serien Prinsen af Pæremosen. Arbejder også som teaterinstruktør på gadeteatret HMF Brændende Kærlighed og som underviser på en forfatterskole for unge.

Med venlig hilsen

Gyldendal

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail