Caroline Albertine Minor tildeles årets Michael Strunge-pris
Dato: 19. juni 2017

Caroline Albertine Minor tildeles årets Michael Strunge-pris 

Torsdag 22. juni 2017 uddeles årets Michael Strunge-pris. Den går til forfatteren Caroline Albertine Minor for novellesamlingen Velsignelser.

Priskomitéen motiverer sit valg bl.a. således:”Med en helt utrolig, overlegen ro kredser de syv noveller i Velsignelser om tabet og sorgen som en gåde, og om sorgen og tabet som en næsten permanent undtagelsestilstand i personernes liv. Men novellerne handler også om unge, der er midt i deres liv – ikke om ungdommen som et trin mod noget andet og vigtigere. De handler om rodede forhold og det rodede begær. Tonefaldet er exceptionelt sikkert hele vejen, let og omhyggeligt på én gang. At læse bogen er som at høre en ny generation tale til sig selv, høre den finde ord for sine stemninger og netop den måde, den vil gå gennem tilværelsen på. Det sker i et sprog, der føles selvfølgeligt og upåfaldende, lige indtil man bliver opmærksom på den litterære suverænitet i alt fra billedsprog til novellernes komposition. For alt det får Caroline Albertine Minor Strungeprisen 2017.”

Prisen overrækkes på eller tæt på Michael Strunges fødselsdag og er på 50.000 kr. Den blev indstiftet af Borgens Forlag i 1989 og er siden 2012 blevet videreført af Gyldendal. Samtidig er fundatsen blevet ændret med accept fra stifterne, Michael Strunges forældre. Hvor hæderen tidligere skulle gives til en lyriker, der var debuteret efter 1986, tildeles den nu ”en dansksproget skønlitterær forfatter for dennes anden skønlitterære udgivelse”.

Caroline Albertine Minor, født 1988, er uddannet fra Forfatterskolen og debuterede med romanen Pura Vida i 2013. Velsignelser fulgte i marts 2017. Begge bøger er udgivet på Rosinante.

Michael Strunge-prisen blev sidste år overrakt til Caspar Eric. Blandt de tidligere modtagere er Olga Ravn, Theis Ørntoft, Sissel Bergfjord,  Lars Skinnebach, Morten Søndergaard og Lone Hørslev.

En komité på tre medlemmer vælger årets modtager. Den består p.t. af Anne-Marie Mai, Klaus Høeck, og Tue Andersen Nexø.

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail