Christian Jungersen er på vej med stor samtidsroman
Dato: 10. maj 2021

Skæbnen banker ikke på din dør. Den brænder dit hus ned, når du ligger og sover. 

Fredag 24. september 2021 er forfatteren Christian Jungersen aktuel med en ny, dramatisk roman, DU KAN ALT – hans første siden 2012.

Simon Pasternak, forlagschef for Gyldendal Skønlitteratur, siger om DU KAN ALT:  

»I snart ti år har vi gået og ventet på en ny Jungersen. Vi har prøvet at lokke, pirke, spørge – men en Jungersen-bog tager den tid, en Jungersen-bog tager. Og det er en begivenhed, der er værd at vente på, fordi han hver gang overrumpler os læsere med sine originale bud på, hvad mennesket er, hvad litteraturen er, og hvad det vigtigste i tiden er. Sådan er det også med DU KAN ALT, der bliver færdigskrevet i disse øjeblikke. Det bliver en kæmpe samtidsroman på 700 sider, og vi kan næsten ikke vente med at dele dette underholdende, uhyggelige og medrivende mesterstykke med alle den 24. september«.

DU KAN ALT er et nervepirrende kærlighedsdrama og en thriller om livet efter midtvejskrisen. Da Pers søn flytter hjemmefra, og hans kone vil skilles efter 22 års ægteskab, siger han sit job op for at blive selvstændig. Han vil opbygge en virksomhed inden for terapi og coaching. Han vil vise os vejen til et mere lykkeligt liv, men både han og hans virksomhed kæmper mod verdens uforudsigelighed. Livet overfalder ham med uopklarede mord og sjælemord. Romanen spørger: Kan vi skabe os et nyt liv, den dag det bliver nødvendigt?… Og kan vi gøre det igen næste gang, det bliver nødvendigt? Velkommen til en kolonihaveforening på Amager, baren på taget af et femstjernet hotel i Rio de Janeiro og en udslusningspension for ungdomskriminelle. For ikke at tale om et fængsel i Iran for politiske modstandere og Assistens Kirkegård om natten.   

Christian Jungersen siger:

»I de ni år der er gået, siden Du forsvinder udkom, har jeg skrevet stort set hver dag. Det er blevet til tusinder af sider. Mest til mig selv. Men jeg er stolt og glad over, at en del af de sider nu er blevet til en roman, der er så god, som jeg kan gøre den«.

DU KAN ALT er Christian Jungersens fjerde roman. Han debuterede som forfatter i 1999 med romanen Krat, som han fik BogForums Debutantpris for, ligesom den var nomineret til Weekendavisens Litteraturpris. I 2004 fulgte den psykologiske spændingsroman om venskab og mobning på arbejdspladsen, Undtagelsen, der lå på de danske bestsellerlister halvandet år i træk. For den modtog han De Gyldne Laurbær og DR Romanprisen. Bogen blev i 2010 kåret som ”Årtiets bedste danske roman”. Filmatiseringen af historien havde biografpremiere i 2020. Christian Jungersens tredje roman, ægteskabsthrilleren om sygdom og normalitet Du forsvinder, udkom i 2012 og blev tildelt Læsernes Bogpris. Christian Jungersens bøger udgives på forlag i hele verden, herunder i Tyskland, England, Frankrig, Spanien, Brasilien, Tyrkiet og USA.


Tilmeld nyhedsbrev

E-mail