Cykelmyggen Egon debuterer på iPhone
Dato: 11. maj 2010

Gyldendal udgiver nu de første danske børnebøger til iPhone og iPod touch og senere på året til iPad. De debuterende titler, som fra i dag kan købes på iTunes, er klassikerne Palle alene i verden, Mis med de blå øjne, Cykelmyggen Egon og Strids nyklassiker Lille frø.


Sidder du i venteværelset eller motorvejskøen og ville ønske, at du havde husket en bog til barnet, er der nu hjælp at hente, hvis du ejer en iPhone eller iPod touch. Fra i dag er det muligt at downloade de første fire digitale børnebøger fra iTunes og for eksempel lade Martin Brygmann læse Cykelmyggen Egon højt i takt med, at barnet bladrer med fingeren på skærmen. Prisen er 30 kroner pr. bog – og lidt fedtfingre på displayet.

Gyldendals nye serie Lyt & Læs iPhone er den moderne afløser for det gamle system med bog og bånd. Men fuldstændig lige som tidligere kan børnene vælge at få læst højt, mens de ser billeder, eller læse selv uden lyd. Det nye digitale produkt har desuden en mulighed for dem, der ikke har fået styr på bogstaverne endnu: Ordene fremhæves i teksten samtidig med, at man hører dem.

Gyldendal arbejder samtidig på at oversætte historierne, så de snart kan købes i hele verden - fra USA og Sydamerika til Afrika og Australien.

Redaktør Lasse Horne fra Gyldendal Lyd siger:

”De fire bøger bliver vores små pionerer i arbejdet med at promovere dansk børnelitteratur i hele verden. Og de vil snart få følgeskab af klassikere som Karius og Baktus, Emil og Pippi og nyere børnebøger som Kim Fupz Aakesons serie om Vitello. Det er vores håb, at disse gode, danske børnehistorier bliver læst af rigtigt mange i fremtiden – også på nye platforme som iPhone og iPad. Det drejer sig om at være dér, hvor læseren er, også når målgruppen er i alderen 2-6 år. Og vi vil selvfølgelig eksperimentere yderligere med at udnytte mediets muligheder for interaktivitet, så det bliver endnu sjovere at læse. Men samtidig kan forældre glæde sig over, at børnene stadig får dét særlige, bogen kan - fordybelse, fornøjelse og lærdom”.

Med venlig hilsen

Gyldendal

For yderligere information eller adgang til at hente et testeksemplar af applikationen, kontakt redaktør Lasse Horne på 3375 5780 eller lasse_horne@gyldendal.dk.

SÅDAN GØR MAN

Har du en iPhone/iPod touch og vil købe Lyt & Læs:

  • Åbn App Store på din iPhone eller iPod touch
  • Vælg Search og skriv ”Palle alene” eller en af de andre tre titler
  • Vælg applikationen Palle alene i verden, se mere info og køb

FAKTA

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail