Danske børnebøger med alvor og sjov hitter i udlandet
Dato: 28. oktober 2011

Udlandet viste bemærkelsesværdig stor interesse for danske børnebøger ved dette års bogmesse i Frankfurt.

Gyldendals børne- og ungdomsredaktion vendte således hjem med ekstraordinært mange indgåede kontrakter på salg til udenlandske forlag, og rettighederne til flere bøger blev solgt på auktion, fordi flere forlag i de samme lande var villige købere.

To typer danske børnebøger havde især udlandets interesse: De alvorlige med substans i handlingen. Og de sjove med kant.

Foreign rights manager Louise Langhoff Koch siger:

»Vi er kendt i udlandet for børne- og ungdomsbøger, der tematisk forløser svære følelser i forbindelse med f.eks. død, savn, venskab, mobning, angst eller tab«.

Kim Fupz Aakesons børnebog Søndag er et eksempel. Heri frygter en lille dreng, at når hans forældre får en ny baby, så holder de op med at elske ham og sender ham på børnehjem. Seks lande købte Søndag på bogmessen i Frankfurt. Herunder Korea, Tyskland og Norge.

Jakob Martin Strid var populær i messedagene både på grund af sin humoristiske billedbogsserie med den lille blå elefant Mimbo Jimbo og takket være et nyt, stort billedværk, der endnu ikke er færdigtegnet: Den utrolige historie om den kæmpestore pære. Det bliver en billedbog til børn på ca. 120 sider om to venner, som finder et plantefrø, der i løbet af en nat bliver til en mega-pære, som de bl.a. kan bo i.

»Selv om bogen ikke er færdig endnu, købte forlag i otte lande – bl.a. Rusland, Finland og Holland – den i meget store oplag. Det er helt usædvanligt«, siger Louise Langhoff Koch.

Den utrolige historie om den kæmpestore pære udkommer efter planen i foråret 2012.

Med venlig hilsen

Gyldendal

For yderligere information kontakt:

Foreign rights manager Louise Langhoff Koch, Gyldendal, tlf. 33 75 55 12.

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail