Den Store Danske giver Danmarkshistorien et løft
Dato: 6. marts 2012

Gyldendals online encyklopædi, Den Store Danske, bliver nu endnu større med tilføjelsen af Gyldendal og Politikens store Danmarkshistorie.

Med udgivelsen bliver Danmarks historie tilgængelig på nettet i en version, der er skrevet af eksperter, og er anvendelig for studerende og alle andre, der ønsker at blive klogere på vores fælles fortid.

Søren Hein Rasmussen, der er lektor ved Aarhus Universitet og bidragsyder til bogen, siger om udgivelsen:

”Det er godt for enhver samfundsinteresseret at kunne læse et kvalificeret bud på, hvorfor vort land er kommet til at se ud, som det gør, og er indrettet, som det er. Bud på hvor man kom fra, og hvilke veje der førte en forbi det punkt, man står på nu, kvalificerer altid forståelsen af den aktuelle situation.”

Samtidig med Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie bliver professor Torben Weinreichs anerkendte værk om dansk børnelitteratur, Historien om børnelitteratur – dansk børnelitteratur gennem 400 år (2006), også lagt på Den Store Danske, og i 2012 fortsætter vi den digitale publicering af endnu flere værker.

Udvidelsen af Den store Danske sker med støtte fra Augustinus Fonden.

Med venlig hilsen
Gyldendal

For yderligere information kontakt:

Redaktionschef Karen Westman Hertz, dir. tlf. 3375 5974

Redaktør Lene Vistrup, dir. tlf. 3375 5970

www.denstoredanske.dk

Fakta:

Den Store Danske gik online i marts 2009 og rundede i december 2011 over 80.000 daglige besøg. Den er baseret på Den Store Danske Encyklopædi (1994-2001) og andre af Gyldendals Leksika og tæller i dag mere end 189.000 artikler. Alle har muligheden for at bidrage til sitet ved at tilføje nye artikler eller redigere i de eksisterende. Samtlige artikler verificeres af redaktionen og tilknyttede fageksperter.

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail