DEN FANTASTISKE BUS har fuld fart på – også i Kina
Dato: 4. april 2024


Jakob Martin Strids Den fantastiske bus er netop udkommet i Kina, hvor den solgte mere end 5.000 eksemplarer i løbet af den første halve time. ”Jeg har forsøgt at lave en historie, som er universel,” siger Jakob Martin Strid om modtagelsen i Kina. 

Jakob Martin Strids anmelderroste børnebog Den fantastiske bus er ikke kun en kæmpe succes i Danmark. Bogen er netop udkommet i Kina, hvor den blev lanceret på TikTok og solgte over 5.000 eksemplarer i løbet af den første halve time.

”Jeg har forsøgt at lave en historie, som er universel, og som kan læses af børn og voksne i hele verden, så det glæder mig, at det går godt med bogen også i Kina,” siger Jakob Martin Strid om bogens modtagelse i Kina.

Og det er en fantastisk start for en oversat bog i Kina, fortæller litterær agent Janne Møller fra Gyldendals internationale agentur, GGA:

“Selv om Kina naturligvis er et stort territorie med mange millioner læsere, er det helt exceptionelt at sælge over 5.000 eksemplarer af en børnebog i det format og til den pris på under en halv time, og vi glæder os naturligvis til at se, hvordan det videre forløber.”

Kina er det første land uden for Danmark, som udgiver Den fantastiske bus. Bogen er også solgt til udgivelse i Frankrig og Ukraine, og flere lande er på vej.

Den fantastiske bus udkom i Danmark 1. november 2023 til fremragende anmeldelser, flotte salgstal og stor efterspørgsel. Bogen er trykt i en bemærkelsesværdig stor størrelse for, at Strids tegninger kan komme til deres fulde ret. Det betyder bl.a., at den skal håndsyes i ryggen, og derfor har produktionen kæmpet for at følge med.

”Vi har ikke oplevet sådan en efterspørgsel, siden Harry Potter-bøgerne udkom, så det er helt usædvanligt. Derfor er vi også glade for at kunne sige, at der igen er bøger på hylderne og lagrene, så ingen går forgæves, hvis de vil en tur med bussen,” siger kommerciel direktør i Gyldendal, Karen Bender.

Bogen er solgt i langt over 50.000 eksemplarer i Danmark siden udgivelsen. I marts modtog Jakob Martin Strid Kulturministeriets Illustratorpris for Den fantastiske bus.Tilmeld nyhedsbrev

E-mail