Den Store Danske vil fortsat være tilgængelig på nettet
Dato: 30. november 2017

Den Store Danske vil fortsat være tilgængelig på nettet

Gyldendals sonderinger om sikring af et økonomisk fundament for at bevare Gyldendals leksikon, Den Store Danske, i en dynamisk og opdateret version på nettet har ikke båret frugt endnu. Af hensyn til værkets mange brugere har vi dog besluttet fortsat at stille værket til rådighed; også efter årsskiftet.

Den Store Danske vil således være tilgængelig i den foreliggende version, men leksikonet vil ikke blive opdateret løbende, hverken af brugerne eller af interne redaktører, før der er iværksat en plan, der tilvejebringer den fornødne økonomi. Gyldendal finansierer indtil videre den it-platform og -drift, som muliggør online adgang til værket.

Kulturministeren ønsker et oplæg til, hvorledes digital kulturarv kan sikres. Ministeren har inviteret Gyldendal til at deltage i disse overvejelser sammen med Det Kongelige Bibliotek, Nationalmuseet, Danske Universiteter og Trap Danmark. Gyldendal deltager naturligvis i det arbejde. Håbet er fortsat, at der kan etableres en bæredygtig konstruktion for videreførelsen af Den Store Danske Encyklopædi.

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail