Dorthe Nors nomineret til stor international bogpris
Dato: 15. marts 2017

Dorthe Nors nomineret til stor international bogpris

 

Forfatteren Dorthe Nors er netop blevet nomineret til The International Man Booker Prize. Hun er nomineret for romanen Spejl, skulder, blink, der for nylig udkom i England og har fået særdeles positive anmeldelser i blandt andre The Guardian og Financial Times.

 

The International Man Booker Prize er på 50.000 pund – 425.000 kroner. Den uddeles hvert andet år, og tidligere modtagere tæller blandt andre Alice Munro og Philip Roth.

 

Blandt de 13 forfattere på den såkaldte longlist finder man foruden Dorthe Nors blandt andre Amos Oz, David Grossmann, Jon Kalman Stefansson.

 

»Det er kæmpe stort at stå på den liste. Det er svært at fatte, når man er midt i det«, siger Dorthe Nors.

 

Også Gyldendals litterære direktør, Johannes Riis, er glad for nomineringen.

 

»Vi vidste det jo til overflod; men glædeligt er det igen at få bekræftet, at den internationale litterære offentlighed har sans for Dorthe Nors’ helt særlige evne til at forene spøg og alvor, vemod og humor, i sine på én og samme tid konkret virkelighedsnære og ubestemmeligt foruroligende skildringer af mennesker og samfund«.

 

International opmærksomhed er ikke uvant for Dorthe Nors. Hun fik sit gennembrud i USA i 2014 med oversættelsen af novellesamlingen Kantslag, der fik plads på det anerkendte brancheblad Publishers Weeklys liste over de 25 bedste fiktionsudgivelser i 2014.

 

Spejl, skulder, blink udkom på Gyldendal i februar 2016 og er siden udgivet eller på vej i USA, Holland, Sverige, Tyskland, Norge, Frankrig og Ungarn m.fl.

 

Se hele listen fra The Man Booker Prizes her.

 

Med venlig hilsen

Gyldendal

 

 

Find fotos af Dorthe Nors her

 

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail