Endelig aftale mellem Gyldendal og eReolen
Dato: 21. december 2017

Endelig aftale mellem Gyldendal og eReolen

Efter to års fravær er Gyldendal tilbage på eReolen

Folkebibliotekernes ebogstjeneste, eReolen, og Gyldendal har pr. 1.1.2018 indgået aftale om at stille størstedelen af forlagets katalog af ebøger samt forlagets lydbøger til børn og unge til rådighed for biblioteksudlån.

Forlagsdirektør for Gyldendal Forlag, Elisabeth Nøjgaard:

”Markedet for ebøger har forandret sig i de to år, vi ikke har været med, og vi har samtidig som koncern investeret kraftigt i at digitalisere store dele af vores bagkatalog. Nu er vi bedre rustet til at kunne agere mest hensigtsmæssigt på markedet. Det betyder, at vi nu har indgået en 1-årig aftale med eReolen.”

Hvad indeholder aftalen?

Aftalen indeholder ud over størstedelen af Gyldendals ebøger også lydbøger til børn og unge, fordi der på dette område endnu ikke er stærke kommercielle distributions- eller salgskanaler, og fordi eReolens B&U platform, eReolen GO, i Gyldendals øjne gør et godt formidlingsarbejde. Aftalen omfatter ikke voksen-lydbøgerne, fordi disse har særlig kommerciel betydning, og fordi dette marked udvikler sig meget dynamisk.

Gyldendal, eReolen og også Dansk Forfatterforening er glade for den nye aftale

Formand for eReolen, bibliotekschef Jakob Heide Petersen:

”Vi har i perioder været uenige om vilkårene for biblioteksudlån af ebøger, men har med denne aftale fokuseret på, at der er mere, der forener os end adskiller os. Begge parter ønsker at formidle god litteratur og læseoplevelser til både voksne og børn og stimulere læselysten. Det har vi en fælles interesse i, og derfor er vi nået frem til en god aftale for begge parter.”

Formand for Dansk Forfatterforening, Morten Visby:

”Dansk Forfatterforening hilser det velkommen, at eReolen og Gyldendal er nået til enighed om en ny aftale. Forfatterne har behov for ordnede forhold omkring bibliotekerne, også når det gælder ebøger, og dansk litteratur har brug for en meningsfuld biblioteksformidling også digitalt. Aftalen vil ikke løse alle problemer, og det er ikke nogen hemmelighed, at vi gerne havde set en lidt mere langfristet, branchedækkende aftale. Men vi betragter det her som første skridt i den retning, forfatterforeningen i længere tid har presset begge parter til at gå.”

 

Forlagsdirektør Elisabeth Nøjgaard:

”Vi kan nu genoptage samarbejdet med eReolen med en forsigtig aftale, der sikrer os fleksibilitet, og vi har sat pris på den lydhørhed, som vi har mødt hos eReolen, for at vi som forlag først kunne være med igen, når vi bedre kunne styre vores aktiviteter.”

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail