Et Leth år
Dato: 7. juni 2017

2017 bliver i den grad et Leth år.

Ikke blot fylder forfatteren, filmskaberen og cykelsportseksperten Jørgen Leth 80 år 14. juni. Sommeren er også pakket med Leth-begivenheder:

  • Han er aktuel på Gyldendal med to bøger: Portrætbogen Jeg har lyst til at vende tilbage til alting skrevet af Andreas Fugl Thøgersen og Jørgen Leths egne erindringsglimt med titlen Men jeg er her jo, der udkommer 14. juni.

  • Han fejres på Cinemateket i København med en retrospektiv filmserie, Det sansende menneske, der løber fra 12.-30. juni.

  • Filmoteca i Barcelona har netop kørt en retrospektiv filmserie.

  • Og i dag udgives to digtbøger af Jørgen Leth – Sportsdigte samt en samling udvalgte digte – på det franske forlag Raphaël de Surtis. De præsenteres i Maison du Danemark på Champs Elysées i Paris.

At få sine digte ud på fransk er en årelang drøm, der endelig går i opfyldelse for Jørgen Leth:

»Frankrig har altid betydet noget særligt for mig. Ikke bare på grund af Tour de France, men også fordi jeg har opholdt mig meget i landet. Og så er mine film blevet vist i Frankrig og har opnået en stigende popularitet. Men mine digte har ikke været tilgængelige før. At det sker nu er en stor ære«, siger han.

»Og så glæder jeg mig over, at det også betyder, at folk på Haiti – mit andet hjem – nu kan læse digtene«, siger Jørgen Leth, der opholder sig i Danmark i tiden omkring fødselsdagen.

  

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail