Få inspiration til forlænget weekend eller storbyferie.
Dato: 4. maj 2010

Mød de to rejsebogsforfattere Henriette Harris og Anne Mette Lundtofte og hør dem fortælle om to af danskernes foretrukne storby-rejsemål, New York og Berlin.

Kender du historien bag Paul Austers tætte tilknytning til Midtown, New York? Eller ved du, hvad snublestenene i Berlin er? Hvis ikke, er der rig mulighed for at komme til det, når Gyldendal mandag d. 10. maj 2010 inviterer til et åbent arrangement med kosmopolitterne Henriette Harris og Anne Mette Lundtofte.

Forfatterne bag de populære rejsebøger Berlin Berlin og New York New York, der om nogen kender de to byer, deler ud af deres insider-viden, fortæller små historier fra byerne og giver inspiration til rejselystne, der ønsker oplevelser udover det sædvanlige.

Henriette Harris, Berlin Berlin, cand. mag., kulturjournalist bl.a. ved AOK, Dagbladet Information, DR2 og Berlingske Tidendes internetkulturguide Alt om København, har siden 2004 boet i Berlin midt i det populære kvarter, Prenzlauer Berg, med sin mand, Peter Wivel, og deres to døtre. I bogen Berlin Berlin tager hun læseren med rundt i byen til både kendte og ukendte adresser & steder. Undervejs fortæller hun byens mange historier, byder på mere baggrundsstof og peger på særlige, sjove og betydningsfulde detaljer, og således fører læseren - og den rejsende - ind på livet af byen, dens beboere og skæbner gennem et turbulent og dramatisk århundrede. Berlin Berlin udkom 6. oktober 2009 og er trykt i indtil videre tre oplag.

Anne Mette Lundtofte, New York New York, har boet i New York i 13 år. Hun har rapporteret fra byen til forskellige danske medier og arbejder desuden som freelancer for en række amerikanske tidsskrifter. Hun er ph.d. i litteratur fra New York University.

NEW YORK, NEW YORK er ikke en almindelig guidebog til byen. Det er en fortælling om newyorkernes eget New York, om byens historie, dens skæve steder, dens kulturliv, kunsten, musikken og livet på gaderne og frem for alt om newyorkerne selv. Anne Mette Lundtofte kender New York som kun få andre. New York New York udkom 4. september 2009 og har rundet 4. oplag.

Arrangementet finder sted

Mandag d. 10. maj kl.17:30

Gyldendal

Trykkeriet, Klareboderne 3,

1001 København K

Fri entré.

Det er muligt at købe signerede eksemplarer af bøgerne.

Pressen er velkommen.

Med venlig hilsen

Gyldendal

Kun til brug for journalister.

For yderligere information kontakt:

Redaktør Rasmus Øhlenschlæger Madsen

Telefon: 33 75 57 65

srrm@gyldendal.dk

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail