Facebook-venner hjælper Emil Thorup med ny bog
Dato: 22. maj 2012

TV- og radioværten Emil Thorup arbejder i øjeblikket på en guide til de danske mænd. Guiden, der skal udkomme på Gyldendal i efteråret, skal indeholde gode råd om alt fra længden på shorts, skopleje, styling, etikette mm. I den forbindelse har han valgt at søge hjælp til skrivearbejdet hos sine Facebook-venner, som har fået mulighed for at kommentere på bogens indhold og form.

Indtil videre har Emil Thorup lagt bogens midlertidige indholdsfortegnelse og fem foreløbige titelforslag ud på sin profil og fået flere hundrede kommentarer fra sine omkring 4.000 Facebook-venner om blandt andet butterfly, hækspoiler, barbering og hipsterhår. Det er planen, at stort set alle dele af bogen skal lægges ud til diskussion i løbet af de kommende par måneder – lige fra forside over skobilleder til bagsidetekst.

Emil Thorup siger selv om projektet:
Det er første gang, jeg skal skrive en bog – og for mig virker det helt oplagt at bruge mine Facebook-venner aktivt i skrivearbejdet. Så behøver jeg ikke at vente på læsernes feedback, til bogen er udkommet – hvor det i øvrigt er for sent at bruge det til noget som helst. I stedet for får jeg mulighed for at tilpasse bogen til mine fremtidige læseres behov, imens jeg skriver den, og det er for mig at se et fantastisk værktøj. Jeg er helt overbevist om, at det vil hjælpe mig til at lave en bedre bog.

Med venlig hilsen
Gyldendal

Mere om projektet.
Emil Thorups projekt er et eksempel på agil produktudvikling, hvor potentielle læsere via et såkaldt community (her en Facebook-profil) bliver involveret i forfatterens skrivearbejde og får indflydelse på den endelige bogs form og indhold. Emil Thorup er stadig forfatteren, så det er ham, der sætter retningen og skriver bogen, men det sker i dialog med brugerne.

Agil produktudvikling er en metode, man i stigende grad vil benytte i bogverdenen, lyder meldingerne fra udlandet.

Besøg Emil Thorup på http://www.facebook.com/emil.thorup

For mere info kontakt redaktionschef, Louise Haslund-Christensen
Telefon; 3375 5746
Mail: Louise_haslund_Christensen@gyldendal.dk

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail