Forfatteren Naja Marie Aidts stærke sorgværk udkommer i USA
Dato: 29. maj 2018Forfatteren Naja Marie Aidts stærke sorgværk udkommer i USA

 

Nu får amerikanerne også mulighed for at blive berørt af Naja Marie Aidts uafrystelige Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage. Bogen er netop blevet købt af det amerikanske forlag Coffee House Press.

 

Det er det syvende salg til udlandet siden den danske udgivelse i marts 2017. Forlag i indtil videre England, Tyskland, Norge, Sverige, Finland og Holland har også erhvervet rettighederne.

 

Simon Pasternak, redaktionschef for dansk skønlitteratur på Gyldendal, siger:

 

”Det er fantastisk, at så mange lande har fået øjnene op for Naja Marie Aidts bog. Men det overrasker mig ikke som sådan. For i de 20 år, jeg har været redaktør, har få bøger påvirket mig lige så meget som denne takket være dens både brutale og ubærligt smukke beskrivelse af det værste, der kan ske – et barns død”.

 

Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage har undertitlen Carls bog. Carl er Naja Marie Aidts søn, der døde i 2015 i en ulykke, 25 år gammel. I bogen skriver Naja Marie Aidt om chokket og sorgen og gør det ved at sammenflette bl.a. lyriske passager, erindringsglimt, brudstykker fra fortid og nutid samt dagbogsnotater m.m.

 

”Blandt de bedste bøger om sorg skrevet på et skandinavisk sprog”, lyder en af anmeldelserne i Norge, hvor bogen udkom tidligere i år. En anden norsk anmelder fastslår: ”Aidts bog bliver svær at glemme”.

 

Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage er herhjemme udkommet i pt 10 oplag og modtog Weekendavisens Litteraturpris.

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail