Forfatteren Yahya Hassan udkommer med ny digtsamling
Dato: 7. november 2019

Seks år efter udgivelsen af digtsamlingen Yahya Hassan udkommer, fredag 8. november 2019, Yahya Hassan 2.

I sin nye, stærkt personlige bog fortæller Yahya Hassan i 59 digte sin historie, fra han er 18 år, debuterende forfatter og ”præmieperker” med politibeskyttelse, til han bliver jaget vildt, voldsmand, fængslet, indlagt, ”psykoseperker” og uden et sted at være. Det er digte om tvivl, sammenbrud, ensomhed, om volden og vanviddet i verden og i en selv og om at ville kærligheden og nærheden, men ikke kunne holde på den.

Yahya Hassan, som i dag er 24 år, siger selv om bogen:
»Det er en fortsættelse af 1’eren, og den handler om alt det, der er sket siden da. Den skal ud nu, fordi det er på høje tid«.

Forlagschef Simon Pasternak, Yahya Hassans redaktør, siger dette om, hvorfor Yahya Hassan 2 udkommer lige med ét og nu:

»For Yahya er det ekstremt vigtigt, at bogen kommer nu. Han vil give sin version af den historie, mange mennesker og medier gerne har villet fortælle for ham. Det her er hans historie, så rå og uforsonlig den er«.

Simon Pasternak fortæller yderligere:

»Yahya Hassan 2 er mere personlig end debuten. Og den er mørkere. Der er stadig de vilde langdigte, men også nøgterne fængselsdigte, fantasier, naturdigte, kærlighedsdigte og rimede digte. Yahya skriver på sit eget liv, og han er fuld af rå selvindsigt og vrede«.

Debutdigtsamlingen Yahya Hassan udkom 17. oktober 2013 og blev af anmeldere kaldt bl.a. ”en decideret litterær begivenhed” og ”en bog, der brænder mellem hænderne på én” skrevet af ”et talent ud over det sædvanlige”. Den er trykt i indtil videre 122.000 eksemplarer, hvilket gør den til den bedst solgte debutdigtsamling i Danmark. For bogen modtog Yahya Hassan Weekendavisens Litteraturpris, Politikens Litteraturpris, BogForums debutantpris samt Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris. Digtsamlingen udkommer i foreløbig 12 lande.


Tilmeld nyhedsbrev

E-mail