Forfattermorgen runder 1 mio. sete minutter – og er klar til anden sæson
Dato: 3. september 2020

Hvis man troede, at bogprogrammer på skærmen var en saga blot, kan man godt tro om igen. Da coronaen ramte Danmark og lukkede samfundet ned, lancerede Gyldendal straks konceptet Forfattermorgen. For at holde de gode fortællinger i live og bringe dem hjem i stuerne, selv om boghandlere var lukket, og fysiske foredrag og forfattermøder blev aflyst.

Med tidligere vært på Aftenshowet, Mikkel Fønsskov, ved roret samledes forfattere, politikere, skuespillere og meningsdannere til samtaler om nye udgivelser og bøgernes betydning i deres liv. Blandt gæsterne i studiet i Klareboderne var Ghita Nørby, Margrethe Vestager, Henning Jensen, Kim Leine og Peter Øvig.

Forfattermorgen blev en kæmpe succes. Første sæson rundede 1 mio. sete minutter på Gyldendal Stream, hvor brugerne i gennemsnit så med i mere end 20 minutter. Samtidig nåede Forfattermorgen og de andre litteraturprogrammer på platformen (som Højtlæsning, Ugens Bog og boganbefalinger) en rækkevidde på mere end 3,1 mio. mennesker via sociale medier med knap 190.000 interaktioner til følge.

 

Vært på forfattermorgen Mikkel Fønsskov, siger:

»Vi er glade for, at så mange har taget godt imod Forfattermorgen, der blev virkeliggjort i al hast, da coronaen pludselig isolerede os alle hjemme. Men succesen er større end os. Den er en sejr for læselysten og bogen som et medie, vi samles om. Derfor fortsætter vi naturligvis, så samtaler om bøger kommer til at fylde endnu mere i vores hverdag.«

Anden sæson af Forfattermorgen begynder søndag den 6. september kl. 10  på stream.gyldendal.dk. Her diskuterer Niviaq Korneliussen, forfatter til den anmelderroste roman Blomsterdalen og Iben Mondrup, der står bag den ligeledes anmelderroste Tabita, den selvmordskultur, der er opstået i Grønland de sidste 50 år, mens Christian Jungersen og Simon Pasternak i udsendelsens anden halvdel diskuterer de 10 værker, der har betydet mest for danskerne de sidste 100 år.

Se eller gense Forfattermorgen her.


Tilmeld nyhedsbrev

E-mail