Forfatterne Dy Plambeck og Jørgen Leth afslutter opsigtsvækkende forfatterprædikener
Dato: 29. august 2012

Når forfatterne Dy Plambeck og Jørgen Leth de kommende to søndage træder op på prædikestolen i Sankt Jakobs Kirke på Østerbro i København, afslutter de den række af forfattergudstjenester, som har fundet sted gennem det seneste halve år.
De 16 medvirkende forfattere har haft helt frie hænder med hensyn til indhold og form, så længe de har holdt sig til søndagens bibeltekster og var en del af gudstjenesten.

Ifølge sognepræst ved Sankt Jakobs Kirke, Rasmus Nøjgaard, har prædikenerne været en stor succes:
”Der har været et rigtigt flot fremmøde til alle gudstjenesterne, og samtidig har projektet været med til at skabe debat om kirkens åbenhed”, siger Rasmus Nøjgaard.

Initiativet er blevet til i et samarbejde mellem Rasmus Nøjgaard, Pablo Llambias, der er rektor for Forfatterskolen, samt litterær direktør Johannes Riis fra Gyldendal.
Til november i år udkommer alle prædikener i bogform med titlen: Forfatterprædikener i Sankt Jakobs Kirke.

De sidste to forfatterarrangementer finder sted søndag den 2. september kl. 14.00, hvor Dy Plambeck prædiker og søndag den 9. september kl. 10.30, hvor Jørgen Leth prædiker.

Blandt de tidligere medvirkende forfattere er:
Hanne Marie Svendsen, Ursula Andkjær Olsen, Suzanne Brøgger, Leif Davidsen, Hans Edvard Nørregård-Nielsen, Rune T. Kidde og Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Med venlig hilsen
Gyldendal

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail