Fuglebogsforfatter og naturfotograf Lars Gejl modtager Gyldendals faglitterære pris
Dato: 6. februar 2014

Igennem seks bøger, solgt herhjemme og i udlandet, har forfatter og fotograf Lars Gejl vist, at fuglenes liv er yderst fascinerende. Derudover er Lars Gejl digital frontløber. Den indsats giver ham nu Gyldendals faglitterære pris.

Gyldendals faglitterære pris går i år til fuglebogsforfatter og naturfotograf Lars Gejl. Prisen er på 100.000 kroner og overrækkes i dag på Gyldendal. Redaktionschef Louise Haslund-Christensen, Gyldendal Fakta, siger om valget af Lars Gejl som modtager af prisen:

"Hans entusiasme og viden kombineret med skrivetalent og formidable fotografier gør hans forfatterskab både charmerende og enestående. Samtidig er han en digital frontløber, der giver os fagbøger med fx QR-koder til fuglestemmer og tilfører bøgerne nyt liv på mange platforme. Hans vingefang er imponerende."

Med overrækkelsen af prisen ønsker Gyldendal at styrke faglitteraturen og hædre en forfatter, der "med engagement og talent formår at formidle faglig viden på en overbevisende og tilgængelig måde med respekt for såvel sit stof som sine læsere."

Lars Gejl har fået udgivet seks bøger på Gyldendal, hvoraf tre af bøgerne er solgt til udlandet. Udover at formidle stoffet med stort engagement, viden og poesi, får Lars Gejl også prisen for sin indsats med at integrere nyere teknologi i sit forfatterskab. I seneste udgave af Fugle-felthåndbogen er der eksempelvis indlagt QR-koder, så man ved hjælp af en smartphone kan høre fuglestemmer, ligesom Fugleguiden som app har film af fuglene i bevægelse:

"Glade bliver vi, når vi kan se, at ny teknologi kan berige bøgerne. Lars Gejls forfatterskab er faktisk det bedste eksempel på, hvordan det lader sig gøre fornuftigt og meningsfuldt. Og vi kan se, at det bliver brugt," siger Louise Haslund-Christensen.

Det er tiende gang, at Gyldendals faglitterære pris uddeles. Tidligere prismodtagere er Peter Olesen, Peter Bastian, Bo Lidegaard, Uffe Ellemann-Jensen, Pernille Stensgaard, Jesper Theilgaard, Nanna Simonsen, Hans Mortensen og Hans Edvard Nørregård-Nielsen.

Overrækkelsen af Gyldendals faglitterære pris finder sted ved en reception den 6. februar 2014, kl. 15.00 på Gyldendal, Klareboderne 3, København K. Pressen er velkommen.

For yderligere information kontakt:
Louise Haslund-Christensen
Mobil: 61 31 85 88
Mail: Louise_haslund_Christensen@gyldendal.dk

Med venlig hilsen
Gyldendal

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail