Fuld gas: Tyske forlag i intensiv auktion om ’Døden kører Audi’
Dato: 7. december 2012

Godt nok kører Døden rundt i en tysk Audi i forfatteren Kristian Bang Foss’ nye roman, Døden kører Audi. Men det er nu ikke national bilmærkestolthed, der over tre budrunder har fået hele otte tyske forlag til at byde på den danske roman. Både litterære og kommercielle forlag har derimod rost kvaliteten i historien om venskabet mellem handicaphjælperen Asger og Waldemar, verdens sygeste menneske, og deres rejse mod en healer i Marokko.

Carl’s Books, der hører under forlaget Random House i Tyskland, vandt auktionen og har købt Døden kører Audi for et anseeligt beløb. Den præcise sum er hemmelig, men som agent i Gyldendal Group Agency Karen Vad Bruun formulerer det: »Forskuddet vil give forfatteren arbejdsro i lang tid fremover«.

Efter planen skal Døden kører Audi være hovedtitel hos Carl’s Books i 2014. Forlaget har tidligere haft stor succes med skæve, lidt humoristiske bøger, og ifølge den tyske redaktør Maren Artz blev forlaget da også ved med at byde til sidste minut på grund af den danske romans ”ukonventionelle og uforglemmelige historie, der kombineres med en mørk, satirisk humor og en unik fortællerstemme”.

Døden kører Audi er også solgt på auktion til udgivelse i Norge, og et bud på de franske rettigheder er netop modtaget i Gyldendal Group Agency. Forlag i mange andre lande er desuden i fuld gang med at læse.

Karen Vad Bruun siger:
»I agenturet oplever vi i det hele taget, at der i øjeblikket er interesse efter de mere skæve bøger med den gode historie. Forlagene leder ikke længere kun efter den åbenlyse bestseller efter en opskrift, de kender, men lige så meget efter den velskrevne og underholdende originale roman, der kan overraske og blive en bog, som læserne anbefaler til hinanden«.

Døden kører Audi er Kristian Bang Foss’ tredje roman. Den udkom herhjemme 22. oktober 2012 og er netop udgivet i 2. oplag.


Med venlig hilsen
Gyldendal

For yderligere information kontakt:
Agent Karen Vad Bruun, Gyldendal Group Agency, direkte tlf. 33 75 57 61
karen_bruun@gyldendalgroupagency.dk

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail