Gyldendal Stereos digitale mesterlinje går i luften med tre stærke lydfortællinger
Dato: 19. august 2021

Onsdag 25. august 2021 udkommer de første lydfortællinger, der er skrevet og produceret specifikt til lyd.

Streaming af lydbøger er i de seneste år blevet et oplagt valg for mange litteraturinteresserede. Gyldendal Stereo tog derfor i foråret 2020 initiativ til at lave en digital mesterlinje for forlagets forfattere og redaktører på tværs af forlagets redaktioner.

Janne Breinholt Bak, seniorredaktør og digital projektleder, fortæller om tanken bag:
»Vi var interesseret i at give vores forfattere mulighed for at lære mere om, hvordan man fortæller bedst muligt til lyd, når nu flere lytter til bøger. Derfor inviterede vi en gruppe forfattere på tværs af huset til at skrive historier, der egnede sig godt til streamingtjenesterne.«

Et hold af redaktører fra alle redaktioner samt redaktør Hanne Barslund fra DR fulgte projekterne tæt under seks kursusdage, hvor oplægsholdere som bl.a. filminstruktør Ole Christian Madsen, producent Piv Bernt og forfatter, radio- og tv-vært Rebecca Bach-Lauritsen holdt oplæg og gav feedback på forfatternes tekster.

Lydfortællingerne er alle skrevet til lyd, og de unikke lyddesign, der karakteriserer hver enkel fortælling, er skræddersyet ud fra de enkelte genrer og målgruppe.

Anders Haahr, forfatter, journalist og medvirkende på den digitale mesterlinje, fortæller om forløbet:
»Jeg har lært mange dygtige, spændende og inspirerende mennesker at kende, og jeg har fået indblik i andre forfatteres arbejdsprocesser – det synes jeg har været virkelig givende. Det føles som sådan et lille luksus-minikursus at sidde ganske få folk, som alle er enormt dygtige, og som har deres eget hjertebarn med. Og så kommer der nogle af branchens dygtigste fagfolk fra filmindustrien og lydproduktioner og deler ud af, hvad lige præcis de synes, vi skal bruge, og som ovenikøbet hjælper med at koble det på ens eget projekt. Noget, som jeg slet ikke vidste, perspektiver jeg aldrig havde tænkt, at jeg selv kunne have gavn af. Jeg har fået meget mere gejst på mit projekt ved at være med her.«

På onsdag, 25. august, udkommer de første lydfortællinger:

Anders Haahrs Al den vrede

Al den vrede er en lydfortælling om racisme og om verdens største kvindelige sportsstjerne, Serena Williams. Anders Haahr tager på baggrund af den skandaleramte US Open finale i 2018 til USA for at fortælle Serena Williams’ familiehistorie og følge hendes utrolige vej fra ghettoen i Compton til den nuværende status som en af historiens største sportsstjerner. 

Martin Breums Grønland og den amerikanske forbindelse
Alle kan huske, dengang den amerikanske præsident Donald Trump ville købe hele Grønland af Danmark. Men hvad lå der bag det overrumplende købstilbud? Journalist Martin Breum har fulgt udviklingen i Arktis i 10 år, og i denne lydfortælling borer han sig helt ind i magtspillet mellem København, Washington og Nuuk.

Lise Villadsens Byttedyr

Byttedyr af forfatteren Lise Villadsen er en YA-domestic noir/krimi om 17-årige Wilma, der er taget et år til Florida på udveksling. Hendes værtsfamilie er den typisk amerikanske familien Stoner. Kort efter Wilmas ankomst forsvinder en ung pige fra lokalområdet. Hun findes senere myrdet, og inden længe forsvinder endnu en pige. Wilma fatter interesse for sagen, og hun får mistanke om, at alt hos familien Stoner ikke er så perfekt, som det ser ud på overfladen. Men kan vi overhovedet stole på Wilma?

De næste lydfortællinger udkommer til foråret 2022 og efteråret 2022 og indeholder udgivelser af bl.a. forfatterne Stine Askov, Laura Ringo, Pia Konstantin Berg, Rebecca Bach-Lauritsen og Lisa Holmfjord.


Tilmeld nyhedsbrev

E-mail