Gyldendal Stream - succesfuld satsning med digitale forfattermøder gøres permanent
Dato: 27. maj 2020

Da Danmark lukkede ned pga. corona-virus, stod Gyldendal med en kalender fuld af live-events både på forlaget og uden for huset, som måtte aflyses. At lade læserne møde forlagets forfattere har høj prioritet, så derfor byggede forlagets eventchef, Christina Thiemer, og hendes team et studie med gaffatape, købte en lampe og begyndte at sende Forfattermorgen streamet live på Facebook.

Ud over Forfattermorgen har der været oplæsning i Forfatteraften, et udfoldet portræt i formatet Forfatterliv og et påskeferie-format for børn. I løbet af de seneste to måneder har Gyldendals nye tiltag på sociale medier opnået et reach på 2,5 mio. mennesker. På hjemmesiden ser brugerne i gennemsnit med i 19 minutter, hvilket vidner om et højt engagement og en lyst til fordybelse. Og det kan de fortsætte med, for initiativet gøres nu permanent. 

»Det har hele tiden været planen, at vi vil have Danmark til at mærke læselysten, også hvis det betød, at vi selv skulle ud og banke på døren hos folk. Gyldendal Stream har bare gjort det nemmere at blive inviteret ind i stuerne. Der er vi nu, vi har tænkt os at blive, og om lidt sidder vi også med til kaffe hos din nabo,« siger eventchef Christina Thiemer, der har stået i spidsen for udviklingen af Gyldendals nye digitale events.

 

Nye programmer på vej

Hvad, der blev født som en nødløsning, er endt med at blive en stor succes. Derfor opgraderes konceptet. Gyldendal Stream kommer inden for kort tid til at indeholde flere online-formater. Det første er allerede i luften, en fast udvidet ugentlig version af Forfattermorgen, hvor vært Mikkel Fønsskov i en time taler med en blanding af aktuelle forfattere og kendte danskere, der elsker litteratur.

 

Forfattermorgen har i løbet af de seneste uger haft besøg af bl.a. forfatterne Erling Jepsen, Stine Askov, Kristian Bang Foss og Julia Lahme, filminstruktørerne Christina Rosendahl og Bille August, kulturminister Joy Mogensen og historiker og forfatter Bo Lidegaard.

Onsdag 3. juni 2020 er skuespilleren Ghita Nørby blandt gæsterne, mens man 10. juni kan møde forfatterne Maren Uthaug og Jens Andersen samt Margrethe Vestager, konkurrencekommissær i EU.

 

»Jeg glæder mig enormt til at tale endnu mere om litteratur, læsning og bøger. Vi kan mærke, at folks appetit efter fordybelse omkring litteraturen er stor. Med vores nye program bringer vi samtalen om litteraturen i centrum med spændende gæster og inddrager folk, der ser med. Vi ser det som en slags public service-forpligtelse at tale om og diskutere litteraturen - både den brede og smalle. Mange har i lang tid håbet på, at der igen ville blive plads til den ligefremme samtale om litteratur et sted i medielandskabet. Nu skaber vi den selv. Vi ser Forfattermorgen som en ny måde at åbne litteraturen på,« siger Mikkel Fønsskov.

 

Forfattermorgen kan ses live på Gyldendals Facebook-side hver onsdag kl. 8.30–9.30 og efterfølgende på Gyldendals Bogklubbers hjemmeside, så man kan få stimuleret sin læseglæde, når det passer bedst.

 

Se indhold fra Gyldendal Stream her: https://gyldendals-bogklub.dk/anbefalinger/forfattermoeder


Tilmeld nyhedsbrev

E-mail