Gyldendal ansætter ny kommunikationschef
Dato: 27. januar 2021

Gyldendal har ansat Niels Overgaard som kommunikationschef.

Niels Overgaard kommer fra en stilling som chef for bæredygtighed i PFA. Inden da var han kommunikationschef samme sted, og tidligere har han været kommunikationschef i Danske Bank, seniorrådgiver i Burson-Marsteller samt journalist og souschef på Ritzau Finans. Niels Overgaard, der er journalistuddannet fra Syddansk Universitet, er forfatter til den anmelderroste bestseller Det hele handler ikke om dig – Antikke principper for et liv med sindsro, frihed og mening (2020).

Karen Bender, kommerciel direktør i Gyldendal, siger:

»Jeg er meget glad for, at det er lykkedes os at ansætte en profil med stærk kommunikationserfaring, og som med sin forfatterbaggrund samtidig har et godt kendskab til bogbranchen«.

Niels Overgaard siger: 

»For enhver, der som jeg elsker bøger, står Gyldendal som noget helt særligt i Danmark. Det er en kulturinstitution med en stolt og lang historie, som har bevist, at den fortsat er relevant i et moderne medielandskab. I en tid, hvor konkurrencen om opmærksomheden er hård, er det stærkt motiverende for mig at kaste mig ind i kampen for, at der bliver produceret og publiceret dansk kvalitetsindhold og undervisningsmateriale. For mig personligt er det samtidig en unik mulighed for at kombinere min baggrund inden for henholdsvis journalistik og virksomhedskommunikation med de erfaringer, jeg har gjort mig som forfatter. Jeg glæder mig til at blive en del af virksomhedsledelsen i Gyldendal og understøtte presseteamets daglige arbejde med at få de mange gode fortællinger ud at leve«.

Niels Overgaard, 40 år, tiltræder mandag 1. marts 2021. I stillingen som kommunikationschef efterfølger han Michael Jannerup, der fra årsskiftet blev forlagschef for redaktionen nonfiktion Kultur.


Tilmeld nyhedsbrev

E-mail