Gyldendal gør Bogfestival digital
Dato: 6. november 2020

I denne weekend er der landsdækkende Bogfestival. Bogfestival inviterer til, at alle kan lave arrangementer om bøger og litteratur. I alt har 192 arrangører tilmeldt arrangementer til Bogfestival 2020.

Weekenden igennem har Gyldendal et program spækket med samtaler mellem forfattere og værter. Programmet skulle have været afviklet foran et publikum i forlagshuset i København, men i lyset af den seneste udvikling i antallet af smittede med covid-19 har Gyldendal i denne uge besluttet at gøre alle programpunkterne digitale i stedet. Det betyder, at hele Danmark nu kan komme med, og at du ikke behøver at købe billet.

Gyldendal sender live fra formiddag til eftermiddag både lørdag og søndag og inviterer hele Danmark med til Bogfestival via Gyldendals Facebookside. Det er gratis, når Gyldendal sender direkte interviews med masser af danske forfattere til en samtale om deres nye bøger.

Gyldendal har et studie, hvor trådene bliver samlet. Her sidder vært Mikkel Fønsskov med skiftende forfattere. I forlagets gård er der bygget en scene, hvorfra der også streames interviews.

Christina Thiemer, eventchef, udtaler:

»Siden marts, da Danmark lukkede ned for første gang, har Gyldendal trænet Corona-musklen. Og selv om vi havde glædet os til at slå portene op for et live-publikum i denne weekend, har vi nu sadlet om, smidt et par ekstra stjerner ind i programmet og glæder os over, at vi i stedet for kun at nå området omkring Klareboderne i København kan nå hele Danmark med litteraturen.«

Vært og redaktør Mikkel Fønsskov udtaler:

»Vi glæder os vildt til at åbne dørene til Gyldendal. Vi laver en slags bogmaraton, og det bliver en stor fornøjelse at nå ud til hele Danmark via vores stream. Vi har længe været stærke digitale, og nu forsøger vi at komme endnu bredere ud ved at streame direkte forfatterinterviews uden pauser fra morgen til aften. Folk kan se med hele dagen eller klikke ind, når der er et spændende interview. Og så glæder jeg mig til gode samtaler med blandt andre Jørgen Leth, Malene Ravn, Nikoline Werdelin, Bente Klarlund og mange flere. Lørdag slutter vi af med den store klassikerquiz, hvor vi quizzer om litteraturen på kryds og tværs. Vær med til en quiz med vid og bid og noget på spil. Kritikerne mod redaktørerne!«

Hele Gyldendals program for Bogfestival kan ses her: https://www.gyldendal.dk/artikler/bogfestival-hos-gyldendal

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail