Gyldendal indgår aftale med Dansk Oversætterforbund om rettigheder til digitalt bagkatalog
Dato: 5. oktober 2023

Gyldendal har indgået en aftale med Dansk Oversætterforbund, som fastlægger rammerne for rettighederne til digitalisering af forlagets bagkatalog af oversættelser.

Gyldendals kommunikationschef Niels Overgaard udtaler:

”Det er vigtigt for udviklingen af litteraturen, at der er en fælles enighed om vilkårene, og det er vi tilfredse med at have opnået et fundament for med denne aftale, som efter vores opfattelse afspejler god branchepraksis. Det er en aftale, som er god for både oversættere og forlag, og vi vil gerne takke Dansk Oversætterforbund for deres effektive og løsningsorienterede tilgang til problemstillingen.”

På den baggrund har Gyldendal valgt ikke at anke Østre Landsrets afgørelse i retssagen mellem forlaget og Lindhardt og Ringhof.

”Vi førte retssagen, fordi vi ønskede klarhed, og fordi vi forventede at vinde sagen. Men retten har talt, og det accepterer vi. Vi har valgt at se fremad og fundet den bedst mulige løsning i den nye situation, og derfor er vi tilfredse med at have indgået denne aftale med oversætterforbundet. Aftalen skaber den klarhed, vi hele tiden har ønsket, og efter vores opfattelse afspejler den god praksis i branchen generelt,” siger Niels Overgaard.

Gyldendal vil i den kommende tid kontakte de enkelte oversættere med henblik på at indgå aftaler med dem ud fra det aftalte oplæg med Dansk Oversætterforbund.
Tilmeld nyhedsbrev

E-mail