Gyldendal køber Borgens Forlag
Dato: 27. august 2013

Med opkøbet af et af Danmarks hæderkronede og kvalitetssikre forlag styrker Gyldendal sin portefølje af forfattere og rettigheder. Det gælder blandt andre Benny Andersens samlede værker og tidlige værker af Søren Ulrik Thomsen og Jakob Martin Strid, som begge udkommer hos Gyldendal nu .

Et af landets højt respekterede forlag, Borgens Forlag, bliver fremover en del af Gyldendal.

Det meddeler de to forlag i dag. Det er ejerne bag Borgens Forlag, der selv har henvendt sig til Gyldendal med henblik på et salg. Det betyder, at Gyldendal nu får udvidet sin portefølje med titler af navne som Benny Andersen, Dan Turèll, Peter Laugesen, Piet Hein og Søren Ulrik Thomsen. Sidstnævnte var allerede flyttet til Gyldendal og får nu sit forfatterskab samlet på ét sted. Blandt børnebøgerne er bestsellere som Strids ”Min mormors gebis”, Michael Endes ”Den uendelige historie”, Narnia-bøgerne af C.S. Lewis og serien bag den filmaktuelle ”Dødens instrumenter.”

Dertil kommer en række populære fagbøger og flere end 300 titler inden for krop, sind og ånd – et marked, som Borgens Forlag succesfuldt har opdyrket, og som Gyldendal nu ønsker at videreføre og styrke. Gyldendal erhvervede for nogle år siden Borgens Bogklub, hvis profil netop er dette område.

»Borgens Forlag og stifteren Jarl Borgens indsats for dansk litteratur og lyrik er meget imponerende. Jeg har altid beundret hans arbejde, og jeg er glad for, at vi nu får mulighed for at videreføre det«, siger adm. direktør Stig Andersen, Gyldendal.

»Som forlag gælder det om hele tiden at kunne tiltrække de rigtige forfattere og rettigheder, og med opkøbet af Borgens Forlag bliver vi styrket inden for især skønlitteratur, børnebøger og temaet krop, sind og ånd. Vi har allerede mange spændende planer for, hvordan vi vil arbejde med de forfattere og det store katalog af titler, der nu kommer ind i huset«, tilføjer Stig Andersen.

Bogens Forlag blev stiftet i 1948, og forlaget har været berømt for at skabe rum for nye danske lyrikere og romanforfattere, ligesom det gennem årene har hentet en række udenlandske forfattere til Danmark.

»Borgens Forlag har på mange måder set sig selv som en slags mini-Gyldendal med samme forlagsprofil og samme litterære tyngde. Derfor kommer vores forfattere i godt selskab der, og vi kan trygt give tøjlerne videre«, siger afgående direktør Niels Borgen, der siden 1991 har drevet familieforlaget sammen med sin søster Helle.

Gyldendal vil fortsat udgive titler under navnet Borgens Forlag.

Med venlig hilsen
Gyldendal

For yderligere information:
Adm. direktør Stig Andersen, Gyldendal, tlf. 51 51 14 00

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail