Gyldendal køber Nyt Nordisk Forlag
Dato: 27. juni 2016

Gyldendal køber Nyt Nordisk Forlag

Med virkning fra 30. juni 2016 overtager Gyldendal Nyt Nordisk Forlag, herunder Schønberg, fra Arnold Busck A/S. Forlaget, der blev stiftet i 1922, udgiver børne-, fag- og håndbøger, livsstils- og gavebøger samt lærebøger inden for sygepleje og medicin.

Blandt Nyt Nordisk Forlags markante udgivelser er det store opslagsværk Medicinsk Kompendium, der er et uomgængeligt værk for alle, der beskæftiger sig med lægefaget og en omfattende portefølje af lærebøger til sundhed og sygepleje i samarbejde med Dansk Sygepleje Råd. Hertil kommer en række forfatterskaber inden for Young Adult og fantasy samt ikke mindst Halfdan Rasmussens forfatterskab til både børn og voksne.

Gyldendals adm. direktør Stig Andersen siger: ”Vi er glade for, at familien bag Arnold Busck A/S har besluttet at sælge sin forlagsvirksomhed til os. Med købet overtager Gyldendal en betydelig portefølje af læremidler til det sundhedsfaglige område og en samling af rettigheder, der føjer sig smukt ind i Gyldendals forlagsaktiviteter. Med overtagelsen vil Gyldendal styrke vores og titlernes position både på markedet for læremidler til sundhedsprofessionerne og på det generelle marked. Vi ser frem til at videreføre Nyt Nordisk Forlags mangeårige samarbejde med Dansk Sygeplejeråd – og naturligvis til et fortsat tæt samarbejde med Arnold Busck.”

Adm. direktør for Arnold Busck A/S, Helle Busck Fensvig, udtaler i forbindelse med salget: ” Vi har i familien gjort os mange overvejelser om problemstillingerne ved at drive et mellemstort forlag i fremtiden. Vi er kommet til den konklusion, at Nyt Nordisk Forlag vil passe bedre ind i en større portefølje end at stå på egne ben. Vi tror, at Nyt Nordisk Forlag vil passe fortræffeligt ind hos Gyldendal, og vi er derfor glade for, at vores forlagsaktiviteter får sit nye hjem på netop dette forlag. Vi ser ligeledes frem til det forsat gode samarbejde med Gyldendal via vores boghandleraktivitet.”

For yderligere oplysninger kontakt:
Helle Busck Fensvig på telefon 4528 0574
Stig Andersen på telefon 5151 1400

Tilmeld nyhedsbrev

E-mail